“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Huwelijken tussen twee vrouwen eindigen vaker in een scheiding dan een huwelijk tussen man en vrouw of een huwelijk tussen twee mannen. Van de 580 gesloten huwelijken tussen twee vrouwen in 2005 was tien jaar later ruim 30 procent geëindigd in een scheiding. Bij man en vrouw was dit in 18 procent van de gevallen zo en bij huwelijken tussen twee mannen 15 procent. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

15 jaar homohuwelijk

Vandaag (1 april) is het vijftien jaar geleden dat het eerste homohuwelijk in Nederland werd voltrokken. Wij waren daarmee het eerste land ter wereld waar dit mogelijk was. Sinds die tijd zijn er heel wat huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht voltrokken. Vrouwen trouwen vaker met elkaar dan mannen. Zo werden in 2015 in Nederland 765 huwelijken tussen twee vrouwen gesloten en 644 huwelijken tussen twee mannen.

Het CBS ontdekte ook dat huwelijken vaker eindigen in een scheiding als mensen voor hun twintigste of tussen hun veertigste en vijftigste trouwen. De kans op een scheiding is ook groter bij een groter leeftijdsverschil tussen te partners.