“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Vrouwen met migraine zijn extra jaloers in relatie

16 jun, 2020 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Heb jij een jaloerse vrouw? Dit heeft misschien wel een medische oorzaak. Vrouwen met migraine blijken jaloerser te zijn binnen een liefdesrelatie dan vrouwen zonder migraine. Dit blijkt uit onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Erasmus MC. Je kan het deze vrouwen eigenlijk niet kwalijk nemen.

Migraine is over het algemeen een typische vrouwenkwaal. Het komt bij vrouwen drie keer zoveel voor dan bij mannen. De oorzaak hiervan ligt onder andere in hormonen. Met name schommelingen in het oestrogeengehalte lijken migraineaanvallen uit te lokken. Oestrogenen (geslachtshormoon) bleek uit eerder onderzoek ook invloed te hebben op de mate van jaloezie bij vrouwen binnen een liefdesrelatie. Het Leids-Rotterdamse onderzoek toont nu aan dat vrouwen met migraine daadwerkelijk jaloerser zijn dan vrouwen die daar niet aan lijden. Maar wees niet getreurd, het blijft niet eeuwig zo. Na de overgang verdwijnt dit verschil.

Deze nieuwe informatie is belangrijk. Artsen kunnen het gebruiken om ook sociale aspecten te bespreken. Veel migraine aanvallen kunnen ook een effect hebben op je relatie; zoals jaloezie. Daarnaast leidt het onderzoek tot een aantal interessante vervolgonderzoeken. Vrouwen met migraine blijken ook meer last te hebben van koude voeten. Dit heeft als gevolg dat ze slechter slapen, en dit leidt weer tot meer migraine aanvallen. Zo is de cirkel rond. Meer onderzoek is nodig. Want jonge vrouwen met migraine blijken ook een verhoogde kans te hebben op het krijgen van hersen- en hartinfarcten.