“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Vrouw verzint verkrachting om scheiding te voorkomen

07 nov, 2019 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1318 beoordelingen

Vier mannen uit Asten zijn onterecht beschuldigd van verkrachting. Een 47-jarige vrouw deed in september 2017 aangifte tegen alle vier de mannen. In werkelijkheid ging zij vreemd met hen. Toen haar echtgenoot binnen liep schrok zij en verzon zij de verkrachting. Het OM heeft de vrouw beschuldigd van valse aangifte.

De vrouw gaf aan dat ze gedrogeerd was na een avondje stappen en dat ze vervolgens aan haar lichaam voelde dat er dingen waren gebeurd die niet klopte. Het verhaal schokte veel mensen uit het dorp. De politie zette zijn zedenteam in die grondig onderzoek deed. Er werden echter geen sporen gevonden tijdens het onderzoek. Ook de gesprekken met de vier mannen en foto’s riepen het beeld op van een gezellige uit de hand gelopen stapavond. Echter de vrouw bleef volhouden ook nadat de politie haar confronteerde met alle tegenstrijdigheden.

De man van de vrouw verpreidde het verhaal over de vier mannen ook in het dorp. Hij had volgens hem geen enkele reden om aan het verhaal van zijn vrouw te twijfelen. Ondanks dat de politie hem vertelde dat ze twijfels hadden bij het verhaal. De impact in het dorp was groot en het heeft grote impact op het image van de vier mannen gehad. Daarnaast zijn voor het onderzoek flinke kosten gemaakt. En dat allemaal voor een verzonnen verhaal. Treurig!