“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Gemiddeld acht vrienden kwijt door scheiding

01 mei, 2012 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Het beeindigen van de relatie heeft ook zo zijn invloed op vriendschappen. Na het verbreken van een langdurige relatie verliezen mensen gemiddeld acht vrienden, zo blijkt uit een nieuw Engels onderzoek.

Het gaat daarbij vooral om vrienden van de ex-partner en vrienden die mensen leerden kennen tijdens de relatie, zo blijkt uit een onderzoek dat de Engelse website HealBee hield onder 2.000 mensen die recent een langdurige relatie verbroken hebben.

Er zijn ook vrienden die het contact met beide partner verbreken, omdat zij geen zin hebben om partij te kiezen. Bij tien procent van de ondervraagden verbraken vrienden zowel het contact met hen als met hun ex, zo meldt de Daily Mail.

Twee derde van de ondervraagden deelde veel vrienden met hun ex en een derde maakte samen met hun ex deel uit van een vriendenkring. Na het verbreken van de relatie probeerde 21 procent die vrienden aan hun kant te krijgen. Toch meldt bijna de helft dat ze na een scheiding niet langer deel uit maakten van de vriendengroep.

Verhuizen

Ruim 20 procent raakte vrienden kwijt omdat die partij kozen voor hun ex en 27 procent verloor het contact omdat ze na de scheiding verhuisden. De helft van de ondervraagden hoorde gewoonweg nooit meer iets van een aantal vrienden en 32 procent verbrak het contact omdat de vriendschap te geforceerd werd.

Tien procent van de ondervraagden kreeg geen enkele steun van hun vrienden tijdens de scheiding, maar 12 procent ondervond juist wel veel steun. De helft van de ondervraagden voelt zich na een scheiding geïsoleerd.

Meer dan 27 procent durft een slechte relatie niet te verbreken omdat ze bang zijn om vrienden kwijt te raken.