“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Verwerken van echtscheiding duurt twee jaar

15 aug, 2013 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

"De verwerking van een echtscheiding neemt twee jaar in beslag," aldus Belgische relatietherapeute Katty Debremaeker. Dit meldde de Belgische website Vandaag.be. Een scheiding kan je vergelijken met een rouwproces. Eerst komt er een periode van ontkenning. Vervolgens voelt iemand zich boos en ontstaan er schuldgevoelens. Het kost tijd om de scheiding te accepteren en een plek te geven.

Echtscheiding in de media

Als je de media moet geloven lijken BN-ers hun scheiding al snel verwerkt te hebben. Zo hadden Rafael van de Vaart en Sylvie Meis beide snel een nieuwe partner. Een nieuwe partner kan helpen het verdriet te vergeten. Dit is vaak echter van tijdelijke aard. Op den duur zal je de scheiding toch moeten verwerken. Mensen die snel een nieuwe partner krijgen hebben vaak op een later tijdstip alsnog een terugslag.

Tijd

Neem de tijd om een echtscheiding te verwerken en te accepteren. Dit betekent niet dat je geen nieuwe relatie kunt beginnen of leuke dingen kunt gaan doen. Doe vooral wat goed voelt en accepteer wanneer het een dag minder gaat.