“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

De Britse Tini Owens is al dertig jaar getrouwd met haar dertien jaar oudere man Hugh. Toen zij onlangs de scheiding aan wilde vragen kreeg zij van de rechter te horen dat dit niet werd geaccepteerd. Tini’s man wil namelijk niet scheiden.

Ruzies

Volgens Tini hangt het huwelijk aan elkaar van ijzige stiltes, fikse ruzies en kwetsende woorden. Zij wil dan ook niets liever dan scheiden. Haar man ziet dit anders. Hij vindt dat hij en zijn vrouw nog een paar jaar samen kunnen genieten. Daarnaast heeft Tini overspel gepleegd en heeft haar man haar vergeven. Hugh is zelf wel altijd trouw geweest. Voor de rechter genoeg redenen om het verzoek tot scheiding af te wijzen.

Vast in het huwelijk

Tini zit vast in haar huwelijk en is doodongelukkig. Samenwonen doen zij niet meer. Tini heeft de woning verlaten. Als zij vijf jaar lang ergens anders woont en dit kan aantonen, dan is er een kans dat de rechter de scheiding wel toe zal staan. De rechter heeft het parlement het advies gegeven om te bekijken of de huidige wetgeving nog wel van deze tijd is.