“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Top 10 to do’s voor de vrouw na echtscheiding

16 jul, 2020 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Na een echtscheiding breekt vaak een emotionele periode aan. Het is goed om je emoties te ervaren en deze te verwerken. De een doet hier langer over dan de ander. Neem vooral de tijd die je nodig hebt. Maar er komt ook een dag dat je weer verder wilt met je leven. En behoefte hebt aan een nieuwe start. In dit artikel geven we je 10 to do’s na echtscheiding! Dit artikel is gericht op vrouwen, maar mannen wie weet worden jullie ook geïnspireerd! Uiteraard volgt er op korte termijn ook een to do list voor de gescheiden mannen. We hopen jullie hiermee op ideeën te brengen die jou energie geven na een stressvolle periode. Doe er je voordeel mee!

Jezelf en je leven herontdekken

Vrouwen zijn zichzelf vaak even kwijt na een scheiding. Hun eigen identiteit voelt vaak verloren en dit is volkomen normaal. Je moet je leven weer opnieuw vorm geven en jezelf vaak weer terugvinden. Veel vrouwen vragen zich af of ze wel helemaal zichzelf waren in het huwelijk. Ze gaan op zoek naar wat hun echt blij maakt. Het is een periode van herontdekken en nieuwe dingen creëren. Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar ga vooral op zoek naar de dingen die jou energie geven!

Top 10 to do’s na echtscheiding voor de vrouw

1. Ga naar de kapper en koop jezelf een nieuwe outfit.
2. Koop een nieuw matras en een mooi nieuw dekbedovertrek en spray hier jouw lievelingsparfum op.
3. Maak een lijstje wat je altijd hebt willen doen.
4. Zoek contact met vrienden en familie die je al een tijd niet gesproken hebt.
5. Verf een muur met een inspirerende kleur!
6. Zorg voor een nieuw emailadres, bankrekening, leuk nieuw adreskaartje etc!
7. Houd een vriendinnenavond!
8. Boek een korte vakantie
9. Zoek iets wat je ontspant!
10. Zorg dat jouw (nieuwe) huis jouw plek is!

1. Ga naar de kapper en koop jezelf een nieuwe outfit.

Een nieuwe start kan je ook heel letterlijk nemen: een nieuwe jij! Veel vrouwen voelen zich vaak fijner en zelfverzekerder als ze aandacht aan hun uiterlijk besteden. Dat stukje zelfvertrouwen is na een echtscheiding heel belangrijk. Dus ga lekker naar de kapper en neem dat nieuwe kapsel of laat je haren kleuren. Koop jezelf een leuke nieuwe outfit en wat nieuwe make-up. Of denk eens na over een gezichtsbehandeling. Even ontspannen en je laten verzorgen.

2. Koop een nieuw matras en een mooi nieuw dekbedovertrek en spray hier jouw lievelingsparfum op.

Aan jullie oude bed, beddengoed en matras zitten vaak veel herinneringen. Het is fijn om met je slaapplek een nieuwe start te maken. Koop een nieuw matras en een nieuw dekbedovertrek. Pak je lievelingsgeurtje en spray dit erover heen. Zo voelt het echt als jouw bed met een geur waar jij blij van wordt!

3. Maak een lijstje wat je altijd hebt willen doen.

Ga eens voor jezelf na wat je de afgelopen jaren eigenlijk had willen doen, maar waar het niet van gekomen is in je huwelijk. Wellicht heb je jezelf toch dingen ontzegd omdat je er voor de kinderen wilde zijn. Of wilde jouw ex-partner niet mee op die ene droomvakantie. Schrijf dit soort zaken eens op en kijk of je een of enkele dingen nu kunt oppakken.

4. Zoek contact met vrienden en familie die je al een tijd niet gesproken hebt.

Door de drukte van het alledaagse leven verwateren sommige contacten. Na je scheiding is het moment om sommige contacten nieuw leven in te blazen. Bel je vriendin op die je al zo’n tijd niet hebt gesproken. En ga eindelijk eens bij die oudtante langs. Het doet je vaak goed om dingen te ondernemen en in het bijzijn van anderen te zijn. “Nieuwe” contacten inspireren vaak extra. Even met die oude vriendin over vroeger praten en horen wat zij nu doet in het dagelijks leven.

5. Verf een muur met een inspirerende kleur!

Weg met die witte muren, of dat saaie grijs. Welke kleur inspireert jou? Verf minimaal een muur in die kleur. Dit kan een muur in de slaap- of woonkamer zijn, maar ook de muur van het toilet. Zo kennen wij een gescheiden vrouw die haar wc omtoverde tot een roze, goud plaatje met foto’s van vriendinnen, een lekker vrouwen parfum en leuke tijdschriften. Het was iets kleins, maar iets wat ze nooit had gedaan als ze nog een man in huis had. Misschien heb jij wel een gaaf behang zien liggen ergens. Een behang waar je vrolijk van werd! Kies een muur en gooi dit erop. Even een muur die helemaal bij jou past!

6. Zorg voor een nieuw e-mailadres, bankrekening, leuk nieuw adreskaartje etc!

Zorg dat je een eigen bankrekening opent. Klinkt logisch, maar dit wordt soms vergeten. Ook vergeten vrouwen vaak hun e-mailadres aan te passen. Wanneer je jouw getrouwde naam in je adres hebt staan kan het fijn zijn dit aan te passen. Het is altijd even wat werk om al je contacten te voorzien van je nieuwe e-mailadres, maar wel zo prettig als je gewoon je eigen achternaam in je e-mail hebt. Heb je een nieuwe woning? Maak een leuke adreswijziging en stuur deze naar al jouw kennissen. En denk ook eens aan een housewarming zodra je gesettled bent! Die champagne kan open. Samen met jouw dierbaren proosten op een nieuwe start.

7. Houd een vriendinnenavond!

Organiseer een meidenavond met jouw vriendinnen. Dit kan thuis of in de stad. Het is maar net waar jij je prettig bij voelt. Gezellig bijkletsen, samen uiteten of naar een leuke film kijken. Of misschien heb je behoefte om even helemaal uit je dak te gaan in de discotheek. Hoe dan ook, vriendinnen geven je vaak energie! Maak hier gebruik van!

8. Boek een korte vakantie

Boek een korte vakantie of een nachtje weg in een hotel. Misschien heb je behoefte om alleen te gaan om even helemaal tot rust te komen. Of wellicht ga jij liever met jouw kids of je zus. Ga er in elk geval eventjes uit. Een nieuwe omgeving doet goed. Het geeft vaak letterlijk en figuurlijk nieuwe lucht en ruimte in je hoofd. En daarna kom je weer opgeladen terug!

9. Zoek iets wat je ontspant!

Of je zelf voor de scheiding hebt gekozen of niet, een scheiding brengt genoeg spanning en onrust met zich mee. Ontspanning is dan ook erg belangrijk. Zoek daarom een activiteit wat jou ontspanning biedt. Bijvoorbeeld yoga, kleuren, lezen, een dagje sauna of wandelen in de natuur. Het is fijn om te weten wat jou rust brengt in deze hectische tijden en dit ook wekelijks voor jezelf in te plannen.

10. Zorg dat jouw (nieuwe) huis jouw plek is!

Of je nu in je huis blijft wonen of verhuist naar een nieuwe plek: zorg dat het voelt als jouw t(huis). Je bent veel in je woning en het moet er goed voelen. Hang foto’s op waar je blij van wordt, maak het gezellig met bloemen of kaarsen en zorg voor een sfeer die bij jou past. Wanneer je huis als jouw plek voelt is het direct prettiger hier te zijn.

Doe wat goed voelt

Dit zijn tien to do’s die wij je aanbieden. Het belangrijkste is om te doen wat goed voelt en bij je past. Het is jouw (nieuwe) leven en het kost tijd en geduld om daar vorm aan te geven. Deze periode zal ook gekenmerkt worden met ups en downs. Dit hoort er allemaal bij. Geef jezelf de tijd en ruimte en dan komt het goed! Wij wensen je in elk geval heel erg veel succes!