“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Top 10 to do’s voor de man na echtscheiding

21 jul, 2020 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1317 beoordelingen

Onlangs publiceerden wij een artikel met 10 dingen die je als vrouw moet doen als je weer vrijgezel bent. Zoals we al aangaven vergeten we de mannen niet. Dus bij deze een artikel met tien tips voor de weer vrijgezelle mannen onder ons. Want uit elkaar gaan is heftig en je hebt tijd nodig om je emoties een plek te geven. Echter komt er ook een periode dat je jouw nieuwe leven vorm moet geven. Nieuwe dingen ondernemen geeft ook weer vertrouwen en energie. En die energie kan je al nieuwe vrijgezel gebruiken na een hectische tijd.

Maar wat moet je nou echt doen nu je weer single bent? Wij geven je tien tips.

Top 10 to do list na scheiding voor de man

  1.  Plan wat leuks met je vrienden.
  2. Ga op reis!
  3. Maak een lijst van dingen die je altijd hebt willen doen
  4. Ga een sportieve uitdaging aan!
  5. Koop iets voor jezelf
  6. Ga voor die nieuwe look
  7. Investeer in jouw ontwikkeling
  8. Geniet van het vrouwelijk schoon
  9. Reconnect met oude vrienden
  10. (Her)ontdek wie je bent

1. Plan wat leuks met je vrienden.

Je ex-vriendin en wellicht gezin hebben de afgelopen jaren veel tijd gevraagd. Niet verkeerd want dit hoort er ook bij. Maar nu je single bent is het tijd om eens een leuke dag/avond met de mannen te plannen. Ga naar het strand, duik de kroeg in samen, ga karten of bezoek een bierbrouwerij. Wat het ook wordt, maak er een gezellige dag van met de mannen! Tijd met vrienden is altijd fijn!

2. Ga op reis!

Boek een vakantie voor jezelf. Bij voorkeur alleen. Het kan soms goed zijn om even uit je dagelijkse omgeving te zijn. Op vakantie krijg je vaak nieuwe inzichten en ontmoet je nieuwe mensen. Vind je het niet fijn om alleen te gaan? Neem dan een goede vriend of bijvoorbeeld je broer of zus mee.

3. Maak een lijst van dingen die je altijd al hebt willen doen

Soms schuif je de dingen die je eigenlijk graag wilt doen vooruit. Bijvoorbeeld omdat je partner er niets voor voelt of doordat het er niet van komt met de drukte van een gezin of dagelijkse leven. Nu is het tijd om in elk geval een van deze dingen op te pakken. Maak voor jezelf een lijstje met dingen die je eigenlijk al een tijd hebt willen doen. Kies in elke geval 1 ding uit dat je gaat doen.

4. Ga een sportieve uitdaging aan!

Sporten is goed en geeft energie. Sport je nog niet? Begin daar dan zo snel mogelijk mee. Daarnaast vinden veel mannen het fijn om iets te presteren. Stel jezelf daarom een doel met sporten. Loop die marathon, fiets dat lange stuk, werk naar een bepaald aantal kilo’s toe met gewicht heffen of stel jezelf een bepaald doel met zwemmen. Kijk wat voor jou een uitdaging is en werk daar in je eigen tempo naarte. Je zal een enorme vertrouwensboost krijgen als dit lukt!

5. Koop iets voor jezelf

Wil je al een hele tijd die gadget hebben? Of die gave sportschoenen die je ex te duur vond? Koop het! Koop 1 ding voor jezelf. Iets wat je eigenlijk al een lange tijd wil kopen, maar wat je niet hebt gedaan.

6. Ga voor een nieuwe look

Schaf een nieuwe outfit aan, ga naar de kapper en laat die baard staan. Zorg dat je je prettig voelt. Je bent weer single en dat mag je uitstralen. Mannen voelen zich vaak zelfverzekerder als ze er goed en mannelijk uit zien. Die zelfverzekerdheid straal je uit. En dit komt je altijd ten goede!

7. Investeer in jouw ontwikkeling

Blijf in jezelf investeren. Dit is goed voor je eigen ontwikkeling en kennis. Kijk of je via je werk een cursus kunt volgen of investeer er zelf in! Dit is het altijd waard.

8. Geniet van het vrouwelijk schoon

Nu je single bent mag je ook genieten van het vrouwelijke schoon om je heen. Je hoeft geen verantwoording hiervoor af te leggen. En zeg nou zelf, stiekem wil je ook graag rondkijken wat er allemaal rondloopt.

9. Reconnect met oude vrienden

Zoek die oude vrienden eens op. Veel mannen zijn geen sterren in het onderhouden van contact. Als ze dan ook nog een relatie en of gezin krijgen wordt dit nog lastiger. Nu heb je tijd om weer eens wat oude vrienden op te zoeken. Dit zal je goed doen!

10. (Her)ontdek wie je bent

Misschien ben je jezelf wel een beetje kwijtgeraakt in je relatie. Nu is het tijd om te (her)ontdekken wie je bent en wat je belangrijk vind. Denk na wat je belangrijk vindt in het leven en wat je zoekt in een eventuele nieuwe relatie in de toekomst. Investeer in de dingen die je belangrijk vindt. Wees jezelf, doe de dingen die je leuk vindt en herontdek je echte ik!

Succes in deze nieuwe periode

Dit zijn tien to do’s die wij je wilden meegeven. Echter is het vooral belangrijk je eigen gevoel in deze periode te volgen. Want als je weer single bent na een relatie gaat dit vaak gepaard met ups en down. Heel normaal, dus accepteer dit! We wensen je veel succes met alles!