Waardevermindering door dode olijfbomen

4 maart 2013

Het schrijven van een blog moet voor een taxateur met ruim 25 jaar ervaring niet moeilijk zijn. Feitelijk klopt dat, ware het niet dat wij ons verplichten aan geheimhouding richting onze klanten. In deze blog zijn de namen en locaties fictief, de cases en data zijn echt en geschreven om u te informeren.

Via de rechtbank van Amsterdam kregen we taak om de inboedel van een gescheiden (ex) echtpaar met terugwerkende kracht te taxeren. We moesten hierbij de datum 28-01-12 van de voorlopige uitspraak van de rechter aanhouden. Op zich vaak voorkomend, maar er bleek een fout in de uitspraak te zitten. Het echtpaar bleek officieel gescheiden in 2008! Wij hebben gevraagd om de voorlopige uitspraak te herzien en de datum met terugwerkende kracht aan te passen naar de datum van scheiding. Waarom? Het bleek dat de verdeling al had plaatsgevonden, waarbij de man o.a. alle kuipplanten en aanverwant toebedeeld had gekregen. Op locatiedatum bleek dat de man totaal geen ruimte had voor die planten en ze om die reden ook niet verzorgde. De meeste kuipen waren kapot en de planten/olijfbomen waren dood. Dit had een waardevermindering van ca. 15.000 euro tot gevolg. Zo waren er meer van dergelijke scheve verhoudingen t.a.v. de peildatum, waardoor de ene keer de vrouw en de andere keer de man werd benadeeld. Omdat de feitelijke peildatum, de officiële datum van scheiding, werd aangehouden kon de taxatie zonder vertroebeld beeld worden uitgevoerd met als resultaat een helder, contextueel juist en onafhankelijk taxatierapport.

Willie Joldersma is sinds 1988 directeur en taxateur bij Value & Views. Een geheel onafhankelijk en erkend expertisebureau. Zij voeren onder andere taxaties uit bij de verdeling van de inboedel bij scheidingen, maar bijvoorbeeld ook bij nalatenschappen na overlijden. Heeft u zelf een inboedel die getaxeerd moet worden? Vul het contactformulier in en er wordt zo spoedig mogelijk per telefoon of e-mail contact met je opgenomen.

Direct hulp nodig?
 

088-6002801

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!