“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Stoppen met je relatie of doorgaan?

06 nov, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Wij hebben dagelijks mensen aan de telefoon die twijfelen. Wel of niet uit elkaar. Logisch, want het is nogal een stap. Veel mensen informeren over de juridische consequenties van een scheiding en geven aan erover na te gaan denken. Van sommigen horen we niets meer, maar een grote groep belt toch later terug. Soms wel een jaar later, want wanneer hak je de knoop door….. Vaak heeft dit tijd nodig, veel tijd. Zit jij in een soortgelijke situatie en weet je niet of je wil scheiden of wil vechten voor je relatie? Wij geven een aantal tips.

Geluk

Vaak zit er veel tijd en energie in een relatie. Je hebt veel samen meegemaakt en er spelen veel emoties mee. Tot voor kort was er waarschijnlijk liefde aanwezig. Maar is deze nog sterk genoeg? Besef wel dat alle relaties door hoogte en dieptepunten gaan. Geef niet direct op bij een dieptepunt, want ook in een nieuwe relatie zal je deze gaan ervaren. Probeer je af te vragen of je nog gelukkig bent of kan worden in een relatie. Als dit zo is kan relatietherapie uitkomst bieden. Maar ook bewust tijd voor elkaar maken. Je zal zelf tijd en energie erin moeten steken.

Praat

Krop geen gevoelens op. Vaak stapelen deze zich op over een bepaalde periode. De problemen lijken dan groter dan ze daadwerkelijk zijn. Praat dingen daarom altijd uit. Wees eerlijk tegen de ander en leg uit wat je dwarszit en waarom.

Kijk ook naar jezelf

Wijs niet altijd met je vinger naar de ander, maar kijk ook eerlijk in de spiegel. Zijn er dingen die jij anders kunt doen. Het is altijd geven en nemen in een relatie en problemen ontstaan vaak van twee kanten.

Ondernemen

Ga leuke dingen met elkaar ondernemen. En kijk of je het plezier in de relatie terug kan vinden. Samen dingen doen geeft vaak energie. En die energie heb je hard nodig wanneer je aan het vechten bent voor je relatie.

Balans

Uiteindelijk moet je zelf de balans opmaken. Ben je vaker gelukkig of ongelukkig in jouw relatie. Hebben jullie dezelfde toekomstwensen? Geef niet te gauw op, maar blijf niet onnodig vechten als er geen verbetering in zit.