“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1317 beoordelingen

Op zaterdag 12 april a.s. organiseert Stichting Stiefmoeders Nederland voor de zesde keer de Nationale Stiefmoederdag. Deze dag biedt voor elke stiefmoeder wat wils. Zo ontmoeten stiefmoeders uit het hele land elkaar om workshops te volgen en ervaringen uitwisselen. De Stiefmoederdag vindt plaats in samenwerking met Stichting Nieuw Gezin.

De kracht van de stiefmoeder

Het thema van dit jaar is "De kracht van de stiefmoeder". Er kunnen verschillende workshops gevolgd worden die in het teken staan van dit thema. Theatergroep Helder zal deze dag openen en sluiten met twee korte voorstellingen. Op luchtige wijze en humor spelen zij herkenbare scènes uit het leven van stiefmoeders.

Programma Stiefmoederdag

Het programma van de stiefmoederdag bestaat uit een keuzemenu. Dit jaar worden enkele nieuwe keuzes aangeboden. Dit jaar kun je ook kiezen uit een gespreksgroep voor stiefgrootouders en de training: Leer hoe sterk je echt bent. Daarnaast zijn er diverse nieuwe workshops die gevolgd kunnen worden, o.a. over het Stiefplan en de workshop: "Verantwoordelijkheid: hoe kaart ik dat aan bij mijn vent?".

Professionals Stiefmoederdag

Naast het programma voor stiefmoeders is er dit jaar ook een speciaal programma voor professionals. Professionals kunnen een workshop volgen over het begeleiden van partners bij het opstellen van een stiefplan. Daarnaast is er een lezing over de valkuilen in de hulpverlening aan samengestelde gezinnen.

Locatie Stiefmoederdag

De Stiefmoederdag 2014 vindt plaats bij het Trajectum College in Utrecht. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Deelname is alleen mogelijk na inschrijving via www.stichtingstiefmoeders.nl.