“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Na de zomervakantie gaat het vaak mis. Mensen besluiten om de scheiding in te zetten. Hier bij De Nationale Adviesbalie begon de hoos aan aanvragen dit jaar al in augustus. Het lijkt wel of mensen elkaar na de vakantie zat zijn. Op die momenten wordt er een flink aantal huwelijken en samenlevingscontracten verbroken.

Allereerste scheiding

Gek genoeg vond de allereerste scheiding in Nederland ook plaats in september. Namelijk op 15 september 1796. Vandaar waarschijnlijk ook de keuze om de Dag van de Scheiding ieder jaar in september terug te laten komen.

De cijfers

Als je naar de cijfers kijkt die beschikbaar zijn m.b.t. het aantal verbroken huwelijken en partnerschappen wordt de scheidingshoos in september niet bevestigd. Dit komt waarschijnlijk doordat bij de cijfers alleen in kaart wordt gebracht wanneer een scheiding is afgerond en niet wanneer deze in gang is gezet. Dit geeft dus geen duidelijk beeld.

Aantal aanvragen

Het aantal aanvragen die worden gedaan op www.echtscheidingswijzer.nl zeggen echter heel wat meer. Zodra de zomervakantie voorbij is komen er ineens heel wat meer echtscheidingsaanvragen binnen, dan tijdens de rest van het jaar. Hetzelfde geldt voor aanvragen rond de feestdagen. Ook dan is het aanzienlijk drukker.

Oorzaak

Naar de oorzaak kunnen we alleen maar gissen. Veel mensen zullen hun relatie in de vakantie nog even een laatste kans geven, om vervolgens tot de conclusie te komen dat de rek eruit is. Anderen zijn elkaar na de vakantie ineens zat of tillen de scheiding over de vakantie heen om wille van de kinderen.

Informatie

Heb jij jullie scheiding ook uitgesteld tot na de vakantie? Onze juridische medewerkers geven je gratis advies.