“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

September: de maand van de echtscheidingen

20 aug, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Elk jaar zien wij weer dezelfde piek op kantoor. In september stijgt het aantal echtscheidingen. Toeval? Nee. De zomervakantie vormt vaak een druppel. Als je met elkaar op vakantie bent kun je niet vluchten voor je problemen. Zaken worden juist vaak duidelijker. Ook na de kerst stijgt bij ons het aantal aanvragen. Dan vormt het kerstdiner met de schoonfamilie of het toch niet zo gezellige kerstfeest de druppel. Nu nadert weer het einde van de vakantie en staat ons op kantoor een drukke periode te wachten.

Verwachtingen

Vaak verwachten koppels teveel van de vakantie. Na een jaar lang drukte en hard werken moet de vakantie een soort hoogtepunt worden. Even volledig tijd voor elkaar. Maar juist tijdens de vakantie zit je continu op elkaars lip en vallen dingen extra op. Bijvoorbeeld als jullie elkaars interesse niet delen of als je toch niet goed met elkaar kunt praten.

Laat elkaar vrij

In de vakantie zit je 24 uur per dag op elkaar. Een verschil met het alledaagse leven. Auteur Corine Koole van de Volkskrant interviewde meer dan duizend mensen over de liefde. Zij geeft als tip dat je elkaar ook in de vakantie vrij moet laten. Als de een liever wat anders gaat doen is dat prima. Niet alles hoeft samen als dat niet past.

Relatietherapie

Mediators geven als tip dat koppels eerder in relatietherapie moeten gaan. Er rust een groot taboe op relatietherapie. Vaak zijn er al lang problemen en stapelen ze zich op. En dan is het te laat om het nog samen op te lossen.

Meer tijd voor elkaar

In de vakantie heb je meer tijd voor elkaar en dit kan ook positief zijn. Nu heb je juist tijd om samen wat dieper over zaken te praten. Dat spelletje samen te doen of leuke dingen samen te ondernemen.