“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Haarlem krijgt een eigen scheidingshotel met de naam NexT. Het hotel is speciaal bedoeld voor mensen die door een scheiding een tijdelijk onderkomen nodig hebben.

Uit elkaar of apart wonen

Op dit moment wordt het hotel gebouwd. Het zal bestaan uit twee woningen en 18 appartementen. Deze zijn bedoeld voor mensen die in scheiding liggen. Of mensen al definitief uit elkaar moeten zijn of dat de woningen ook gebruikt kunnen worden als je eerst een tijdje apart wil wonen is nog niet duidelijk. “Hier denken we nog over na”, zo zegt Gren Molenkamp van ontwikkelaar HHB.

Initiatief

Raadslid Ziggy Klazes van Groen Links opperde het idee van een scheidingshotel. “Wij waren hier eerst sceptisch over en wisten niet of hier wel behoefte aan zou zijn. Toch wist zij ons te overtuigen om hier verder naar te gaan kijken. Wij gingen met echtscheidingsadvocaten praten en zij overtuigden ons uiteindelijk”, aldus Molenkamp.

Appartementen

Er komen appartementen van verschillende formaten. De appartementen kunnen maximaal een jaar worden gehuurd. Het minimum is drie maanden. In de meeste appartementen is rekening gehouden met de komst van kinderen. Ziggy Klazes is heel blij dat het scheidingshotel er komt!