“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Samenwonen in Parents House met andere gescheiden ouders

08 dec, 2017 | Algemeen, Kinderen
9,5
Klanten vertellen

1318 beoordelingen

Het is niet makkelijk om als gescheiden ouder aan een nieuwe woning te komen. Dit zorgt ervoor dat gescheiden ouders de handen ineen slaan en samen een huis gaan delen, tot er een andere oplossing voor handen is; het Parents House

Parents House

Voor gescheiden ouders die tegen dit probleem aanlopen is er gelukkig een oplossing. Het Parents House. Dit is een onderkomen van maximaal een jaar voor mensen die na hun scheiding geen betaalbaar huis kunnen vinden in de buurt van hun kinderen. Voor 550 euro heb je twee eigen kamers en deel je een keuken en een woonkamer met anderen. Een goede, tijdelijke oplossing voor dit probleem.

Acht huizen

De behoefte aan zo’n soort oplossing is groot. Ondertussen zijn er dan ook acht van dit soort huizen in Amsterdam en daarbuiten. Het initiatief komt van dominee Rob Visser. In 2013 startte hij in Ijburg een Parents House. De opvanghuizen zijn opgezet met de steun van de Protestantse Kerk in Nederland. Zij investeerden 10.000 euro voor de inrichting. De rest werd door dominee Visser geregeld.

Meer huizen

Ook buiten de hoofdstad is er behoefte aan dit soort opvangmogelijkheden. Dominee Visser krijgt dan ook geregeld mails uit alle delen van Nederland. Mensen vragen informatie en willen graag weten hoe zijn zo’n Parents House op kunnen zetten. De kans is dan ook groot dat het aantal opvanglocaties de komende tijd alleen maar toe zal nemen.