“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Voor kinderen in groep 8 is het een spannende periode. Zij nemen afscheid van school. De cito’s zijn achter de rug en dan komt de eindmusical er aan! Voor hen een hoogtepunt in hun basisschoolcarrière. Toch kan het voor kinderen van gescheiden ouders ook teleurstelling met zich meebrengen. Bijvoorbeeld als niet allebei de ouders erbij kunnen zijn door de scheiding.

Villa Pinedo

Ieder jaar rond deze tijd verspreidt stichting Villa Pinedo een brief aan ouders van kinderen in groep 8. Villa Pinedo ondersteunt kinderen van gescheiden ouders en wil via deze brief aandacht vragen voor kinderen in deze situatie. De brief is indrukwekkend en geeft heel duidelijk aan hoe kinderen dit soort spanningen rond de scheiding ervaren. Het begin zegt eigenlijk alles: “Ik maak me eigenlijk alleen nog zorgen om één ding: jullie. In mijn hoofd zie ik namelijk steeds weer voor me hoe jullie allebei aan een andere kant van de zaal gaan zitten, en ik niet weet naar wie ik toe moet lopen als het afgelopen is. Hoe jullie niks tegen elkaar zeggen op het schoolplein. En ik weet dat de één eigenlijk niet wil komen als de ander er ook is. Dat vind ik best moeilijk.”.

Samen trots

Aan het eind van de brief roepen de kinderen op om één avond geen ruzie te maken en samen trots te zijn. Op deze manier hoopt Villa Pinedo de ouders zover te krijgen dat zij ervoor zorgen dat dit feestelijke moment ook voor kinderen van gescheiden ouders onbezorgd moet zijn.

Lees hier de hele brief!