“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Relatie vol regels werkt niet

05 nov, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Relaties die vol zitten met regels over wat wel en niet mag eindigen vaak. Dit is de visie van David en Arjan van geluksplatform 365 Dagen Succesvol. Zij zien in hun omgeving veel stellen die hun relatie leven volgens allerlei regels. Deze regels hebben betrekking op hoe vaak gesport mag worden, hoeveel avonden je met vrienden weg mag, hoe laat je thuis moet zijn etc. Het gaat hierbij niet om gezamenlijke afspraken maar om regels die de een voor de ander heeft bepaald.

Veel stellen blijken dit normaal te vinden en vinden het prima. Maar in de ogen van David en Arjan zijn regels martelwerktuigen voor een relatie. Ze komen voort uit controledrang en wantrouwen. Of uit de hoop iemand te kunnen veranderen. Dit is niet goed voor je relatie. Zij stellen: hoe meer regels, hoe minder liefde. De ene partner bepaalt de regels, de ander heeft zich eraan te houden. Net zoals een baasje dat voor zijn/haar hond bepaalt.

Een relatie vol regels eindigt altijd. Men zal altijd vluchten uit een relatie wat lijkt op een regime. Geen romantiek, maar regels. De heren waarschuwen dus om elkaar niet tot teveel dingen te verplichten. Wees jezelf in een relatie. Daar wordt het alleen maar leuker op!