“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Steeds meer zestig plussers scheiden

17 jun, 2010 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

De echtscheidingscijfers zijn nog nooit zo laag geweest en toch stijgt het aantal zestig plussers, dat gaat scheiden opzienbarend. Dit blijkt uit recente Britse cijfers.

Een mogelijke verklaring voor deze scheiding is dat mensen langer leven. Dat houdt ook in dat stellen dan meer dan veertig of vijftig jaar bij elkaar blijven. De zestig plussers van nu hebben de vrije liefde uitgevonden en bij elkaar blijven zonder liefde gaat voor hen niet op.

Ze besluiten ook om nu pas te gaan scheiden, omdat de kinderen uit huis zijn en hun eigen leven leiden. Veel zestig plussers gaan er ten onrechte van uit, dat een scheiding daardoor minder erg is voor de kinderen. Het pensioen van veel zestig plussers speelt ook mee. De extra vrije tijd die is ontstaan, brengen ze met elkaar door. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar dan blijkt dat sommige stellen volledig uit elkaar zijn gegroeid.

In 2007 vroegen 13.678 stellen ouder dan zestig hun scheiding aan. Tien jaar eerder lag het aantal zestigplussers dat ging scheiden op 9.052.