“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Meer echtscheidingen na vakanties

25 aug, 2016 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1318 beoordelingen

Na de vakanties hebben we altijd meer bezoekers op echtscheiding-wijzer.nl. Ook het aanvragen van mensen die willen scheiden stijgt. Een fenomeen wat elk jaar terugkomt. Uit onderzoek van de Universiteit van Washington blijkt ook dat na de zomervakantie een piek ontstaat in het aantal echtparen wat gaat scheiden. Vakanties brengen niet altijd het positieve in een relatie naar voren.

Vaste pieken voor echtscheidingen

De Universiteit van Washington concludeert dat er ook na de voorjaarsvakantie een piek ontstaat. Valentijnsdag is geweest en een korte vakantie en stellen beseffen dat hun relatie niet goed zit. Ze hebben een lange tijd samen doorgebracht en gaan op elkaars lip zitten. Ook door eventuele vakantiestress zijn ze minder gelukkig. Op Echtscheiding-wijzer.nl zien we ook een piek na de kerstvakantie. In januari krijgen wij veel vragen van mensen die willen gaan scheiden. De feestdagen waren niet fijn verlopen en dit is vaak de druppel. Universiteit van Washington concludeert dat in november en december de minste mensen uit elkaar gaan.

Onderzoekdata

De wetenschappers van de Universiteit van Washington vergeleken scheidingsgegevens van de laatste veertien jaar in 37 gemeentes in de staat Washington. In het onderzoek zijn ook cijfers van voor de crisis meegenomen. Hieruit kunnen we concluderen dat de staat van de economie niets van doen heeft met het aantal echtscheidingen.