“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Man uit rijke gemeente gaat sneller opnieuw trouwen na scheiding

06 feb, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Mannen die in een gemeente wonen met een hoger besteedbaar inkomen, gaan na een scheiding sneller opnieuw trouwen. Dit blijkt uit een onderzoek van mediation organisatie Gecertificeerde Mediators op basis van de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Hertrouwen

Vanaf het moment dat iemand gaat hertrouwen wordt deze persoon door het CBS niet meer gezien als gescheiden persoon. Van de 50 ‘rijkste’ gemeenten hebben slechts 17 gemeenten een bovengemiddeld percentage gescheiden mannelijke inwoners. Bij de 50 ‘armste’ gemeenten zijn er 45 gemeenten met een bovengemiddeld percentage gescheiden mannen. Een behoorlijk verschil dus.

Schulden

Deze uitkomst is voor Guido Bakker, directeur van Gecertificeerde Mediators geen verrassing. “In onze mediatorspraktijk zien we vaak dat mensen met weinig geld schulden hebben die na de scheiding afgelost moeten worden. Dit is een behoorlijke drempel om opnieuw in het huwelijksbootje te stappen. Daarnaast zien we vaak dat als één van beiden tijdens de scheiding al een nieuwe relatie heeft, dat dit meestal de man is”, aldus Bakker.

Mannen vs vrouwen

Het is eigenlijk altijd al zo dat mannen vaker hertrouwen dan vrouwen. Het verschil tussen mannen en vrouwen is op dit gebied sinds 1983 wel kleiner geworden.