“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Kun je jouw relatie nog redden?

04 sep, 2020 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

De coronacrisis heeft op veel relaties druk gelegd. Veel stellen moesten het thuis werken combineren met de zorg en thuisonderwijs voor de kinderen en dit was pittig. Als je relatie al niet goed zat kan dit nog wel eens de genadeklap zijn geweest. Maar is het dan echt het einde voor je relatie? Of valt deze nog te redden nu de rust weer wat terugkeert in de samenleving.

Meestal stranden de meeste relaties na de kerst of na de zomervakantie. Dan hebben stellen veel bij elkaar gezeten en met de familie. Irritaties worden extra duidelijk als je veel bij elkaar bent en dit geeft vaak de doorslag. Nu zaten stellen door de corona extra op elkaars lip. Of zijn er nog dingen die je kan doen om je relatie te redden?

Meer lucht

Alle kinderen zijn weer naar school. Hierdoor keert toch wat rust terug. Ondanks dat thuiswerken de norm blijft laten steeds meer bedrijven het ook toe om weer gedeeltelijk op kantoor te werken. Hierdoor ontstaat weer wat meer lucht en staan relaties wat minder onder druk. Deze ruimte kan ten goede komen aan jullie relatie.

Hak niet meteen de knoop door

Het besluit om te gaan scheiden kan de juiste zijn, maar het is ook een rigoureuze beslissing. Bespreek met elkaar of jullie de relatie nog een kans willen geven. Overleg  wat er nodig is om jullie relatie weer goed te laten lopen. Wellicht biedt relatietherapie uitkomst. Vaak is er meer ruimte dan stellen verwachten. Of misschien hebben jullie het nodig om een weekend met z’n tweetjes weg te gaan. Geef je relatie nog een kans als jullie hier beide voor open staan, scheiden kan altijd nog als het echt niet gaat.

Relatietherapie

Relatietherapie is het ook waard om te overwegen. Bij meer dan 80% helpt relatietherapie. Je leert elkaar beter begrijpen en omgaan met de verschillen en conflicten. Wij werken samen met relatietherapeuten die jullie graag helpen. Vul ons contactformulier in en in een vrijblijvend gesprek leggen zij uit wat ze voor jullie kunnen betekenen.

Communicatie

Wat het allerbelangrijkste blijft is communicatie! Dit is de sleutel tot het oplossen van relatieproblemen. Wacht niet te lang wanneer iets je dwarszit. Deel het met je partner. Hoe langer je wacht, des te meer het opstapelt. Communiceer rustig en laat elkaar uitpraten. Werken jullie beide nog veel thuis? Probeer dan ook aparte momenten met elkaar in te plannen om wat leuks te doen. Ontdek samen nieuwe hobby’s en rituelen. Wie weet komen jullie weer nader tot elkaar en heeft jullie relatie toch nog een kans van slagen!

Jouw mening!

Wij zijn ook benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp. Denk jij dat jouw relatie nog te redden valt? Laat jouw mening achter in onze poll!