“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Jongeren steunen elkaar bij scheiding

07 nov, 2011 | Kinderen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Op 15 september, de Dag van de Scheiding, heeft Stichting Villa Pinedo het eerste online platform voor jongeren met gescheiden ouders VillaPinedo.NL gelanceerd.

In Nederland krijgen 70.000 kinderen per jaar te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. Villa Pinedo biedt jongeren met gescheiden ouders een plek waar HUN stem centraal staat. Op VillaPinedo.NL kunnen jongeren onder andere via vlogs, blogs, interviews en het forum ervaringen uitwisselen over de scheiding van hun ouders.

Villa Pinedo sluit aan bij de belevingswereld van jongeren door internet, chat en social media in te zetten. VillaPinedo.NL is daarmee een tweede huis online.
Villa Pinedo gaat uit van het onderling steunend vermogen van jongeren. De online ontmoetingen zullen leiden tot ‘echte’ ontmoetingen in de vorm van events en voorstellingen waarbij jongeren zelf op het podium staan. In de toekomst gaat Villa Pinedo naast Online ook OnTour en OnStage.

Jongeren adviseren ouders

Opmerkelijk is dat ook ouders terecht kunnen bij VillaPinedo.NL. Zij kunnen vragen stellen aan getrainde jongeren hoe zij beter in kunnen spelen op de behoeften van hun eigen kinderen voor, tijdens en na het scheidingsproces. Dit is een samenwerking met SHIT.nl dat onderdeel uitmaakt van De Kindertelefoon Utrecht.

Jongerenorganisatie

Jongeren zijn betrokken bij het maken van de website, beheren de social media en vormen de redactie. Ook maken jongeren deel uit van de adviesraad en de raad van bestuur.

Stichting Villa Pinedo werkt daarbij nauw samen met deskundigen en instanties in de jeugdhulpverlening. Villa Pinedo is een particulier initiatief en is afhankelijk van fondsen en sponsoren. De stichting is opgericht door jongerentherapeute Marsha Pinedo.

Tatum Dagelet is als ambassadrice verbonden aan Villa Pinedo. Cornald Maas en scheidingsonderzoeker Ed Spruijt zijn leden van het Comité van Aanbeveling.