“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Impact scheiding op kinderen verzachten

01 aug, 2017 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1296 beoordelingen

Het eerste kenniscentrum Kind en Scheiding is geopend. Regio Haaglanden hoopt met dit centrum tegemoet te komen aan de vraag van ouders en grootouders. Het viel Wendy van Vliet, coördinator schoolmaatschappelijk werk en trainer, op dat er steeds meer vragen binnenkwamen van ouders in scheiding. Er is duidelijk een grote behoefte aan een klankbord en aan informatie.

Inloopspreekuur

Het kenniscentrum Kind en Scheiding houdt drie keer in de week een inloopspreekuur. Ouders of grootouders kunnen binnenlopen en met hun vragen bij iemand terecht. Laagdrempelig en gratis.

Cursussen voor kinderen

Ook geeft het centrum diverse cursussen voor kinderen die last hebben van de scheiding. Steeds meer kinderen krijgen met een scheiding te maken. In de afgelopen twintig jaar is het aantal kinderen wat met een scheiding te maken krijgt met twintig procent gestegen. Veel kinderen hebben last van een scheiding. Met name wanneer er sprake is van een zogenaamde vechtscheiding. De impact wordt dan nog groter en vaak zijn er blijvende gevolgen. Het kenniscentrum hoopt een steentje bij te dragen aan het verloop van scheidingen en zo de impact op kinderen iets te verzachten.