“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Huwelijk nietig verklaard vanwege dementie

10 okt, 2017 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1317 beoordelingen

Het hof in Den Bosch heeft het huwelijk tussen een 74-jarige vrouw en een vijftien jaar jongere man nietig verklaard. Dit nadat dochters van mevrouw hadden aangegeven dat hun moeder dementerend was.

Ongeldig huwelijk

Toen de dochters hoorden over het huwelijk van hun moeder verzochten zij de rechter het huwelijk ongeldig te verklaren. Hun dementerende moeder was totaal niet in staat de strekking en de gevolgen van een huwelijk te overzien.

Contactadvertentie

Via een contactadvertentie kwam de 74-jarige vrouw win contact met haar vijftien jaar jongere vriend. Twee weken later gingen zij samenwonen.

Dementie

Al in 2015 werd geconstateerd dat de vrouw last had van ‘langer bestaande cognitieve functiestoornissen in het kader van dementie’. Zij verbrak het contact met haar dochters en liet hen zelfs onterven. Kort hierna bleek dat zij en haar nieuwe partner ondertussen waren getrouwd in gemeenschap van goederen. De man stond op papier als enige erfgenaam.

Niet ter goeder trouw

De dochters kwamen in verweer en gaven aan dat de vrouw op het moment van het huwelijk niet in staat was hier een beslissing over te nemen. Het hof gaat hier in mee. Daarnaast was volgens het hof de man niet ter goeder trouw.