“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1318 beoordelingen

Op een gegeven moment voel je dat het met je huwelijk niet de goede kant op gaat. Jullie hebben steeds vaker ruzie of groeien langzamerhand uit elkaar. Je kunt je hierbij neerleggen en de scheiding gaan inzetten, maar de meeste mensen zullen er alles aan doen om te proberen een scheiding te voorkomen. Hierbij is het verstandig om hulp in te schakelen van een specialist, want meestal zit je zelf te vast in de situatie om er ook daadwerkelijk iets aan te kunnen doen.

Typische fouten

Daarnaast zijn er ook een aantal typische fouten die mensen in een relatie vaak maken en die ervoor zorgen dat de scheiding alleen maar dichterbij komt. Wij zetten ze voor je op een rijtje…

Emotionele chantage

Als je voelt dat het niet goed gaat met jullie relatie kun je daar best een beetje wanhopig van worden. Je wil je partner hoe dan ook bij je houden. Emotionele chantage is een soort van laatste redmiddel. Constant verkondigen dat je van je partner houdt of bijvoorbeeld zeggen: “Maar ik hou van je”! Kan er juist voor zorgen dat je je partner verder weg duwt. Natuurlijk heb je de neiging om te zeggen dat je van de partner houdt, maar soms kun je het beter niet zeggen. Het is een belangrijke boodschap die helemaal gemeend moet zijn en niet gebruikt moet worden om iemand bij je te houden. Bewaar deze mooie woorden dan ook voor het moment dat het weer beter gaat met jullie relatie en je allebei de waarde van deze woorden ook ziet.

Loze beloftes

Het doen van loze beloftes kan soms best goed werken. Je zegt dat je zult veranderen en je partner geeft je nog een kans. Vervolgens komt je partner een jaar later tot de conclusie dat er niet is veranderd en ben je weer terug bij af. Niemand heeft iets aan deze loze beloftes. Daarnaast klinkt het nogal zwak om te zeggen:”Ik zal veranderen, echt waar!”. Het klinkt nogal hopeloos en er zullen maar weinig partners zijn die je ook geloven als je zoiets zegt. Doe geen beloftes, maar laat zien dat je aan jezelf gaat werken. Daden zeggen zo veel meer dan woorden!

Discussiëren

Gaat het niet goed met jullie relatie en spreekt je partner dit uit, ga dan niet in discussie. Het gebruiken van logica of de ander de schuld geven is in zo’n situatie wel het ergste dat je kan doen. Een relatiecrisis is geen discussie die gaat om winnen of verliezen. Je zult hier samen uit moeten komen en dus ook samen tot een oplossing moeten komen. De beste tactiek is juist om je partner gelijk te geven. Verdedig je niet, maar ga met hem/haar mee. Als jij je niet verdedigt kan de ander je op een gegeven moment niet meer aanvallen. De vijandigheid zal verminderen, waardoor je pas kunt gaan kijken waar het echte probleem zit. Zet je ego opzij, dan zal je partner dit ook doen en kunnen jullie je focussen op je relatie.

 

Komen jullie er samen toch niet uit en is een scheiding onvermijdelijk, dan kunnen wij je helpen om dit op een zo goed mogelijk manier te doen. Neem voor advies gerust even contact met ons op, dan helpen wij je verder.