“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Hoe besmettelijk is scheiden?

16 jan, 2020 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1317 beoordelingen

Gaan veel van jouw vrienden scheiden, dan is de kans groter dat jij en jouw partner uiteindelijk ook uit elkaar gaan. Dit blijkt uit een onderzoek van een aantal Amerikaanse universiteiten. Is scheiden dan toch besmettelijk?

Kuddedieren

Wij mensen zijn kuddedieren. We doen graag anderen na en doen dit totaal onbewust. Heb je een goede vriendenkring en gaat een van je vrienden samenwonen, dan is de kans groot dat de rest uiteindelijk volgt. Met scheiden werkt het net zo. Dit blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse universiteiten van Brown, Harvard en San Diego. Zij deden onderzoek naar dit onderwerp en kwamen tot een opvallende conclusie. Gaat iemand uit jouw vriendenkring scheiden, dan ben je maar liefst 75% meer geneigd om dit voorbeeld te volgen. Hoe meer van je vrienden gaan scheiden, hoe groter dit percentage wordt. Uiteindelijk kan het zelfs oplopen tot 147%.

Niet alleen vrienden

Niet alleen je vrienden hebben invloed op je gedrag. Hetzelfde geldt voor familieleden en collega’s. Los van het kuddegedrag is er nog een verklaring voor het feit dat scheiden besmettelijk lijkt te zijn. Heeft iemand in jouw directe omgeving al eens een scheiding meegemaakt, dan kun je deze persoon makkelijk om advies vragen. Je hoeft alles niet opnieuw zelf uit te gaan vinden. Dat maakt het makkelijker om de stap te zetten.