“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Hoe belangrijk is privacy in jullie relatie?

16 okt, 2017 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1318 beoordelingen

Delen jullie alles in jullie relatie of is er wel een bepaalde mate van privacy? Hoeveel mensen zijn er wel niet die stiekem de smartphone van hun partner checken. Even de Whatsapp bekijken of even checken van wie hij zoal Facebook-berichtjes heeft ontvangen. Maar is het normaal om in elkaars mobieltje te kijken?

Niets te verbergen

Een veel gehoord excuus is “We hebben toch niets voor elkaar te verbergen”. Natuurlijk is het zo dat enige transparantie in je relatie heel wat misverstanden kan voorkomen. Maar constant achterdochtig zijn kan ook niet goed zijn. We willen niet altijd alles delen. Sommige zaken houden we gewoon liever voor ons zelf.  Dit moet ook kunnen. Je moet een stukje voor jezelf kunnen hebben. Het is daarbij echter wel belangrijk wat je precies voor jezelf houdt.

Verliefdheid en vreemdgaan

Heb je nog gevoelens voor je ex of heb je online iemand ontmoet waar je toch eigenlijk stiekem wel een beetje verliefd op bent, dan wordt het een ander verhaal. Dit zijn zaken die de ander wel degelijk aangaan, want je hebt immers een relatie met elkaar. Op het moment dat zoiets uitkomt heb je uiteindelijk een groot probleem.

Openheid

Er is niemand die je kan vertellen wat je wel en wat je niet moet delen. Openheid in je relatie kan heel wat problemen voorkomen, maar is geen garantie voor het slagen van je relatie. Iedereen heeft andere behoeften en wensen. In een relatie is dan ook altijd sprake van een bepaald evenwicht. De één zal ook meer behoefte hebben aan privacy dan de ander. Heb het daar samen over en maak hier ook afspraken over.

Smartphone

Toch steekt zo nu en dan bij veel mensen (vooral vrouwen) een ongerust gevoel de kop op. “Hij neemt zijn telefoon elke keer met zich mee en laat hem niet eens meer zomaar op tafel liggen”, “Hij krijgt allerlei appjes waar hij niets over vertelt” of “Als hij de telefoon opneemt loopt hij ineens de kamer uit, dat deed hij eerder nooit”. Een stuk wantrouwen en onzekerheid. Is er een ander? Voor veel mensen zal zo’n ongerust gevoel een reden zijn om de smartphone van hun ex zo nu en dan te checken. Bedenk voor jezelf wat voor jou de reden is om de telefoon van je partner te checken. Doe je dat puur uit onzekerheid over jezelf en jullie relatie of ben je misschien bang dat de ander opnieuw vreemd zal gaan. Heb je alleen een vermoeden of zoek je een bevestiging? Of doe je het alleen om controle te houden.

Vertrouwen

Hoe je het ook wendt of keert het draait allemaal om vertrouwen. Vertrouwen in je partner of juist in jezelf. Kijk je in de telefoon van de ander en de ander komt hier achter, dan schaadt dit het onderlinge vertrouwen en kan dit nogal wat teweeg brengen. Zelfs als er bij het checken van de telefoon niets aan de hand blijkt te zijn komen hierdoor spanningen en ruzies. Het kan er ook voor zorgen dat de gecontroleerde partner juist expres dingen geheim gaat houden. De conclusie is eigenlijk zoals altijd dezelfde: Praat met elkaar, communiceer en leg dat mobieltje eens aan de kant. Zet je relatie op de eerste plaats en heb vertrouwen!