“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1296 beoordelingen

Wanneer je in een relatie zit wennen bepaalde dingen. Soms is het goed om even stil te staan bij je huidige relatie. Zijn jullie nog tevreden, besteden jullie genoeg tijd aan elkaar of is er werk aan de winkel? Maar wanneer is een relatie nou gezond? Dit is natuurlijk heel erg persoonlijk. Toch heeft coach en therapeute Erna Snellen de elf kenmerken van een ongezonde relatie op een rij gezet. Zij heeft ondertussen al zes jaar een hele fijne relatie, maar dit is in het verleden wel eens anders geweest. Ze deelt graag haar kennis met anderen.

Hoe gezond is jouw relatie?

Bekijk onderstaande punten en weerspiegel je eigen relatie hier eens aan. Herken jij je in deze punten of zitten deze punten bij jullie relatie goed? Zo niet zou je het hier samen over kunnen hebben. Misschien kunnen jullie het wel op een heel makkelijke manier oplossen. Een relatie heeft veel invloed op de mate waarin je jezelf gelukkig voelt. Het is dus belangrijk dat je relatie goed zit.

Ongezonde relatie patronen

De volgende elf punten duiden op een ongezonde relatie;

 1. Relatie kost meer energie dan dat het oplevert.
 2. Je voelt je angstig in jullie relatie.
 3. Je vertrouwt je partner niet of jouw partner heeft te weinig vertrouwen in jou.
 4. Geen ruimte voor jezelf en je eigen bezigheden
 5. Je verliest jezelf doordat je jezelf teveel aanpast aan de wensen van je partner.
 6. Je ervaart meer pijn/ongelukkige momenten dan gelukkige tijden.
 7. De ander staat voortdurend centraal in de relatie.
 8. Continu conflicten.
 9. Jullie kunnen elkaars minderen kant niet accepteren.
 10. Geestelijke of lichamelijke mishandeling.
 11. Je wordt misbruikt om dingen te doen.

Vervolgstappen ongezonde relatie

Herken jij één of meerdere ongezonde relatiepatronen uit bovenstaand lijstje. Ga dan na of je nog wel in een gezonde relatie zit. Wellicht is het tijd om eens samen in gesprek te gaan. Of hier hulp bij te zoeken. Soms kom je tot de conclusie dat deze raltie jou echt niet meer gelukkig maakt en het beter is deze te beëindigen. Dit is vaak vervelend. Maar je komt hier meestal sterker uit. Mochten jullie getrouwd zijn en hulp nodig hebben van een juridische specialist dan zijn wij er voor je. Neem dan gerust contact op via 088-6002801 (gebruikelijke belkosten). Wij brengen je dan in contact met een mediator, advocaat of jurist in de buurt.