“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Gelukkige man eerder in scheiding

04 jun, 2010 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Australische wetenschappers zijn tot een opmerkelijke conclusie gekomen. Volgens hen loopt een huwelijk eerder op een echtscheiding uit als de man gelukkiger is dan zijn vrouw. De kans op een mislukt huwelijk is kleiner als de man minder gelukkig is dan zijn echtgenote.

Echtgenoten die even gelukkig zijn maken de grootste kans op een lang en voorspoedig huwelijk. De onderzoekers, verbonden aan Deakin University, verdiepten zich in verschillende studies over de kwaliteit van leven. Die studies bevatten de gegevens van tienduizenden stellen uit Groot-Brittannië, Duitsland en Australië.

Tijdens hun onderzoek stuitten de wetenschappers op de ‘gelukskloof’. Dat gat werd groter wanneer vrouwen een aanzienlijk deel van het huishouden voor hun rekening namen, als zij een andere sociale achtergrond hadden dan hun man of een hoger inkomen genoten dan gemiddeld. De gelukskloof was gesloten als stellen een vergelijkbare sociale achtergrond hadden, hetzelfde geloof aanhingen, huishoudelijk werk deelden of als de echtgenote huisvrouw, student of gepensioneerde was.