“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Bij elkaar blijven voor de kinderen. Sommige ouders doen het, maar vaak maakt dit de situatie thuis er niet beter op. Kinderen hebben het vaak dondersgoed in de gaten als er tussen de ouders iets aan de hand is. Soms hebben zij zelfs zo veel last van de vijandige sfeer of ruzies in huis dat kinderen hun ouders letterlijk smeken om alsjeblieft te gaan scheiden.

Opluchting

Een scheiding is natuurlijk nooit leuk. Toch kan het voor sommige kinderen een grote opluchting zijn als hun ouders eenmaal de knoop doorhakken en besluiten te gaan scheiden. Meestal zitten ouders er al zo lang tegenaan te hikken dat het rust geeft als het besluit eindelijk daar is. Dan blijkt vaak ook pas dat de kinderen allang wisten dat er iets in de lucht hing.

Rust in de tent

Natuurlijk volgt er bij een scheiding eerst een onrustige periode met veel onduidelijkheid. Bij wie gaan de kinderen wonen? Wat voor een omgangsregeling komt er? Kan een van de partners überhaupt in de woning blijven? Dit zijn allemaal vragen die ook heel veel invloed hebben op het leven van de kinderen. Als dit eenmaal duidelijk is en er is een duidelijke omgangsregeling tot stand gekomen, dan zie je vaak dat kinderen het wel heel fijn vinden dat er weer een beetje rust in de tent is. Geen ruzie meer, minder irritaties onderling en een fijnere sfeer.

Duidelijke afspraken

Vooral duidelijke afspraken maken is voor kinderen heel belangrijk. Zorg dat zij weten waar zij aan toe zijn en probeer de verstandhouding vooral zo goed mogelijk te houden. Betrek ze niet teveel bij de scheiding en vertel vooral geen negatieve verhalen over de andere ouder. Hier moeten kinderen niet mee belast worden. Een mediator is er speciaal om het belang van de kinderen bij een scheiding in het oog te houden en kan helpen om tot goede afspraken te komen.

Op zoek naar een goede mediator bij jullie in de buurt? Wij brengen jullie graag met de juiste persoon in contact!