“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

De allereerste echtscheiding in Nederland vond plaats op 15 september 1796. Ondertussen is het aantal echtscheidingen al opgelopen tot circa 30.000 per jaar en heeft bijna iedereen op de één of andere manier wel te maken met een scheiding. Desondanks rust er nog een taboe op. Reden voor de vFAS, de Vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators, om een scheidingsdag in het leven te roepen.

Dag van de scheiding
Op 15 september aanstaande vindt de Dag van de Scheiding voor de eerste keer plaats. Met dit initiatief wil de vFAS meer aandacht voor de maatschappelijke gevolgen van een echtscheiding. Het is erg belangrijk dat een scheiding op een goede en respectvolle manier afgewikkeld wordt. Veel stellen komen er samen zonder hulp niet uit. Het ontbreekt de stellen aan inzicht hoe je een scheiding kan en moet regelen. Alle spanningen en emoties die er mee gemoeid gaan maken een scheiding een ingrijpende gebeurtenis.

Maatschappelijke discussie
De vFas is van mening dat er een brede maatschappelijke discussie op gang moet komen over de gevolgen van een echtscheiding. Ook de politieke partijen zouden hier rekening mee moeten houden in hun besluitvorming.