Veel echtscheidingen zijn het gevolg van gameverslaving

3 juni 2011

Een website waar echtelieden zonder tussenkomst van een dure advocaat hun scheiding kunnen regelen, heeft 200 aanvragen bestudeerd waarin vrouwen ‘onredelijk gedrag’ als reden voor de breuk opgaven.

15% van de ongelukkige echtgenotes meldt dat hun man liever met videogames speelt dan met hen. De gameverslaving als reden tot echtscheiding. Deze studie werd uitgevoerd door Divorce Online.

Vooral ‘World of Warcraft’, waarbij gamers hun eigen fantasiefiguur kunnen creëren en mythische avonturen beleven en ‘Call of Duty’, waarbij spelers in verschillende oorlogszones vechten, eisen de aandacht van mannen. Beide games kregen al heel wat kritiek in het verleden door hun verslavende eigenschappen. Sommigen beweren dat ‘World of Warcraft’ verslavender is dan cocaïne.

Woordvoerder Mark Keenan: “Mijn team deed dit onderzoek nadat we merkten dat steeds meer vrouwen meldden dat gamen hen ongelukkig maakt. Ik was zelf erg verbaasd door het resultaat, maar ik verwacht dat het cijfer volgend jaar nog hoger zal zijn. De stijging zou een gevolg van de economische crisis kunnen zijn, mensen blijven vaker binnenshuis. Of het kan ook zijn dat mannen die niet gelukkig zijn in hun relatie vluchten in het spel.”

Gameverslavingsdesko Ryan Van Cleave zegt dat veel partners niet beseffen dat gamen verslavend is. Het is een dwang, ze kiezen er niet voor om zoveel tijd in virtuele omgeving te spenderen. “Het goede nieuws is dat met professionele hulp, iemand zijn verslaving wel kan overwinnen.”

Direct hulp nodig?
 

0900 4455600

(40 cent per minuut)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!