“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Veel echtscheidingen zijn het gevolg van gameverslaving

03 jun, 2011 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1318 beoordelingen

Een website waar echtelieden zonder tussenkomst van een dure advocaat hun scheiding kunnen regelen, heeft 200 aanvragen bestudeerd waarin vrouwen ‘onredelijk gedrag’ als reden voor de breuk opgaven.

15% van de ongelukkige echtgenotes meldt dat hun man liever met videogames speelt dan met hen. De gameverslaving als reden tot echtscheiding. Deze studie werd uitgevoerd door Divorce Online.

Vooral ‘World of Warcraft’, waarbij gamers hun eigen fantasiefiguur kunnen creëren en mythische avonturen beleven en ‘Call of Duty’, waarbij spelers in verschillende oorlogszones vechten, eisen de aandacht van mannen. Beide games kregen al heel wat kritiek in het verleden door hun verslavende eigenschappen. Sommigen beweren dat ‘World of Warcraft’ verslavender is dan cocaïne.

Woordvoerder Mark Keenan: “Mijn team deed dit onderzoek nadat we merkten dat steeds meer vrouwen meldden dat gamen hen ongelukkig maakt. Ik was zelf erg verbaasd door het resultaat, maar ik verwacht dat het cijfer volgend jaar nog hoger zal zijn. De stijging zou een gevolg van de economische crisis kunnen zijn, mensen blijven vaker binnenshuis. Of het kan ook zijn dat mannen die niet gelukkig zijn in hun relatie vluchten in het spel.”

Gameverslavingsdesko Ryan Van Cleave zegt dat veel partners niet beseffen dat gamen verslavend is. Het is een dwang, ze kiezen er niet voor om zoveel tijd in virtuele omgeving te spenderen. “Het goede nieuws is dat met professionele hulp, iemand zijn verslaving wel kan overwinnen.”