“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Echt Scheiden valt niet lekker

17 apr, 2012 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Het programma Echt Scheiden dat afgelopen woensdag voor het eerst werd uitgezonden zorgt voor enorm veel opschudding. De kijkers zijn verdeeld, maar de politiek weet het zeker: dit moet niet mogen.

De kritiek komt vanzelfsprekend van de christelijke partijen CDA en de Christen Unie. In het AD zegt CDA Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot dat je dit kinderen niet moet willen aandoen. „Het gaat hier om een bizar amusementsprogramma over kinderleed. Hebben die ouders weleens aan het belang van hun kinderen gedacht?”

Schokkende scène

De meest schokkende scène was die waarin vader Erik zijn twee kleine kinderen vertelde dat papa nooit meer thuis zou komen. „Papa gaat weg, hij gaat bij Astrid wonen. Maar weet wel dat papa van jullie houdt, ook al zal ik er bijna niet meer zijn.”

Wat bezielde ze?

Ook tv-criticus Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant had veel moeite met het programma. „Wat RTL beweegt tot dit nieuwe emo-theater is duidelijk. Maar wat bezielde Eric, Miranda en Astrid (man, vrouw en nieuwe vriendin) toch de camera toe te laten tot hun diepste drama’s, tot aan de kindergesprekken toe?”

Pedagoog

Natasja Froger verdedigde zich bij RTL door te zeggen dat de kinderen al voor de opnames was verteld dat hun ouders uit elkaar gingen en dat ze begeleid worden door een pedagoog.

Bron: Televisier.nl