“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Dertienjarige steekt moeder neer omdat scheiden niet mag

18 jan, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1296 beoordelingen

Eind september werd in Den Bosch een moeder neergestoken door haar dertienjarige zoon. Nu een strafzaak loopt lijkt het om eerwraak te zijn. De jongen stak zijn moeder omdat scheiden niet mag.

Tradities

Vader en moeder zijn van Afghaanse afkomst. De jongen verklaarde bij de politie dat hij van mening was dat zijn moeder volgens de Afghaanse tradities nooit het initiatief had mogen nemen om te gaan scheiden. Dit kwam naar voren in een strafzaak tegen de vader van de jongen. Deze werd veroordeeld tot een jaar celstraf, omdat hij zijn kinderen zonder overleg mee had genomen naar Italie. Het lijkt erop dat de jongen flink door zijn vader is beïnvloed en dat de steekpartij hier het gevolg van was.

Zelfverdediging

De jongen blijft dit ontkennen. Hij zegt dat zijn moeder agressief was en dat er sprake was van zelfverdediging. De moeder werd vervolgens met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Gelukkig overleefde zij de aanval. De jongen zit sinds de steekpartij vast en zal vrijdag voor de kinderrechter verschijnen.