“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

De wereld van de datingsites!

09 jun, 2020 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Vroeger ontmoette je een potentiele lover in het plaatselijke cafe op de hoek. Tegenwoordig ontmoeten steeds meer mensen elkaar via het internet. De datingsites zijn de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Steeds meer singles wagen zich aan het zoeken van een partner via een datingsite. Een website biedt je de kans om eerst even rond te snuffelen. Vooral na een echtscheiding een veilige manier van het herontdekken van de relatiemarkt. Wat heeft de markt te bieden aan singles? Deel je dezelfde interesses met iemand? Wat is de achtergrond van een persoon? Heeft diegene al kinderen of niet? Allemaal dingen die je veilig kunt ontdekken vanuit de digitale wereld. Al zitten hier ook risico’s aan, want hoe weet je of iemand eerlijk is en bijvoorbeeld niet zijn/haar profielfoto enorm heeft bewerkt?

Welke datingsite kies je?

Stel je besluit op zoek te gaan naar een date via de online wereld, waar begin je dan? Welke datingsite is het meest betrouwbaar? Je hebt keuze uit betaalde en gratis sites. Over het algemeen zijn de mensen die zich inschrijven op een betaalde site serieuzer. Gratis sites trekken meer grappenmakers aan of onbetrouwbare mensen. Ook blijkt dat betaalde sites meer moeite stoppen in het verwijderen van onbetrouwbare profielen. Bij sommige sites kan je wel gratis rondkijken, maar moet je betalen wanneer je met iemand in contact wil komen. Wij adviseren om naast prijs naar de volgende aspecten te kijken:

 1. Recensies.
  Ga na of er recensies zijn van een datingsite. Vaak geeft dit je een goed beeld van hoe anderen het hebben ervaren.
 2. Gebruiksvriendelijkheid.
  Kijk of de site prettig werkt en het ook mobiel prettig is om te gebruiken. Vaak zal je ook vanaf jouw smartphone de site bekijken. Sommige datingsistes hebben ook een eigen app wat de gebruiksvriendelijkheid verhoogt.
 3. Extra functionaliteiten.
  Biedt de site extra functies aan zoals een persoonlijkheidstest? Op deze manier kan je gematched worden met singles die bij je passen. Dagelijkse mails met suggesties werkt ook fijn. Op basis van jouw surfgedrag krijg je singles toegestuurd die wel eens in jouw straatje zouden kunnen passen. Let dus goed op wat een site aanbiedt!
 4. Evenementen.
  Sommige sites organiseren ook evenementen voor hun leden. Een leuke en veilige manier om singles in het echt te ontmoeten.
 5. Contact klantenservice.
  Stel je komt in contact met iemand via een datingsite en het blijkt een onbetrouwbaar persoon te zijn. Het is dan prettig als je hier melding van kunt maken bij de klantenservice. Check dus altijd de bereikbaarheid van de site.
 6. Doelgroepcheck.
  Controleer altijd of de site voor een bepaalde doelgroep is. Sommige sites zijn bijvoorbeeld specifiek gericht op 50-plussers, hoogopgeleiden of homoseksuelen.
 7. Veiligheid.
  Controleer altijd wat een site doet om het zo betrouwbaar mogelijk te houden. Verwijderen zij bijvoorbeeld profielen indien iemand onbetrouwbaar blijkt?
 8. Kosten.
  Tot slot, zoals bovenaan deze paragraaf genoemd is het van belang om te kijken wat de kosten zijn van een site. Betaalde sites worden vaak beter onderhouden.