“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

2e dag van de scheiding op 15-09-2011

05 sep, 2011 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1364 beoordelingen

Op donderdag 15 september 2011 vindt voor de 2e keer de dag van de scheiding plaats. Het initiatief voor de dag van de scheiding komt van de vFAS, de Vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators.

Waarom de dag van de scheiding?

Met de dag van de scheiding wordt er aandacht gevraagd voor het scheiden op een goede en respectvolle manier. Vaak blijkt dat ex-partners samen geen goede afspraken meer kunnen maken omtrent de scheiding. Het is daarom belangrijk dat in deze gevallen professionele begeleiding wordt ingeschakeld.

Waarom 15 september 2011?

Er is gekozen voor deze datum omdat op 15 september 1796 de allereerste scheiding in Nederland werd uitgesproken tussen Wilhelmus Meers en Agatha Lenaerts.

Scheiden en kinderen

In 2009 waren er 33.300 kinderen betrokken bij een echtscheiding. In 22% van de gevallen was één kind betrokken, in 36% van de gevallen waren dit er twee of meer. Ongeveer de helft van de kinderen was op het moment van de scheiding jonger dan 10 jaar.

Het belang van een goede en respectvolle scheiding wordt nog belangrijker als er kinderen bij betrokken zijn. Zorg dat je wordt bijgestaan door een echtscheidingsdeskundige, zij hebben veel ervaring op het gebied van scheiden en kinderen.

Tip:
Heb je vragen over je scheiding? Stel ze dan kosteloos en vrijblijvend aan één van onze medewerkers. Niet alleen op de dag van de scheiding, maar op iedere dag!