“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Contact met anderen die aan het scheiden zijn?

29 jun, 2020 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

De onderwerpen die jou, nu je aan het scheiden bent, een groot deel van de dag en misschien ook wel de nacht bezighouden, zijn onderwerpen die spelen voor iedereen die gaat scheiden; waar ga ik wonen, hoe vertel ik het mijn kind, hoe zit het met alimentatie, ik ben zo boos en verdrietig, kom ik hier ooit nog uit?

Dus hoe fijn is het om te kunnen lezen hoe anderen het aanpakken. Tegen welke problemen zij aanlopen en hoe zij er mee omgaan. En voor jou is het misschien wel extra fijn om je eigen ervaringen te delen met andere mensen in een vergelijkbare situatie. Om je vragen ergens kwijt te kunnen, je zorgen te kunnen uiten en reacties van anderen te krijgen.

Ervaringsverhalen

Dat kan op online magazine nieuwestap.nl Het magazine publiceert dagelijks, naast de informatieve artikelen, artikelen met ervaringsverhalen van mensen die aan het scheiden zijn of net een scheiding achter de rug hebben.

Zoals bijvoorbeeld het verhaal van Merel:
Inmiddels is het alweer bijna 2 jaar geleden dat mijn nachtmerrie begon. Onze 2 kids (toen net 3 jaar en net 7 maanden) lagen te slapen en wij zouden een avondje samen eten. Ik kookte voor de verandering. Bij het voorgerecht kwam het woord eruit. Meneer wist het allemaal niet. Wat? Vroeg ik, je werk? Nee ons, of ik nog wel bij je wil zijn, zei hij.

En dat van Nanouk:
Nu de rust beetje bij beetje weer terugkeert in ons leven, lijkt er ineens ruimte te ontstaan. Voel ik dat ik niet meer op het toppen van mijn spanning zit, veel meer ontspannen met de twee lieve mannetjes mijn dagen vul. Betrap ik mezelf op zingen tijdens het koken, heel hard lachen met een vriendin en geniet ik van de rust in de avond in ons fijne nieuwe huis. Ik vind alleen zijn zowaar prettig. Alle beslissingen zelf nemen, kopen wat ik mooi vind, nooit gedacht dat je daar ook lol van kunt hebben. Allemaal ruimte die nieuw en lekker voelt.

Forum

Het magazine heeft ook een afgescheiden en gratis Forum waar je anoniem je verhaal kunt delen en waar mensen elkaar advies geven en ondersteunen.
Jij kunt zelf een onderwerp starten of een oproep doen voor een gezamenlijke activiteit, maar je kan ook simpelweg kijken wat er zoal leeft.
Je kan je profiel zo beperkt houden, of zo uitgebreid maken, als je zelf wilt. Een gebruikersnaam volstaat en je emailadres wordt niet zichtbaar.
Om je een idee te geven hierbij een paar berichten van het forum:

Bedankt voor alle tips. Ik herken de reacties. Het is nu nog of er een bom is ontploft en probeer de zaken nu op orde te krijgen. Met vallen en opstaan steeds maar een stukje verder.
Ik herken wel wat in jouw verhaal; na 9 jaar huwelijk waren wij meer een BV geworden die best lekker liep, maar zonder enige passie. Anderhalf jaar geleden besloten liever uit elkaar te gaan als vrienden dan wachten tot we echt een hekel aan elkaar zouden krijgen. En natuurlijk is het waardeloos voor kinderen!

Tja. Ik lees de verhalen en de emoties komen al boven bij me. Ik zit in zelfde pakket en voel me enorm verdrietig.

In het begin heb ik ook getwijfeld. Maar als ik terugkijk; was het geen twijfel maar angst omdat de ingeslagen weg nieuw was. Ja het is wennen alleen en niet alles is meteen weer leuk. Maar anderhalf jaar later heb ik echt mijn draai weer gevonden. Vriendschappen aangehaald, af en toe ook zin gemaakt om toch alleen naar dat feestje of etentje te gaan. En het is goed zo.

Ik heb veel hier op dit forum van mij af kunnen schrijven en ik heb ook veel gehad aan de reacties, daarvoor dank.

Kijk gerust eens rond in het gratis online magazine nieuwestap.nl, het kan je helpen om op een goede manier door je scheiding te komen.