“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Betere begeleiding nodig bij echtscheiding

22 feb, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Het Platform Scheiden zonder Schade zonder schade onder leiding van minister Rouvoet heeft de afgelopen weken enkele adviezen uitgebracht omtrent echtscheidingen. Het aantal vechtscheidingen neemt toe en het Platform heeft als doel dit aantal te verminderen. Het Platform stelt dat er onder andere betere begeleiding moet komen voor stellen die willen gaan scheiden. Ook moet relatietherapie goedkoper worden en dus toegankelijker.

Voorbereiden ouderschap

Het Platform stelt ook dat er al in een eerder stadium begeleiding moet komen. Namelijk voordat een stel kinderen krijgt. Met behulp van zogenaamde ouderschapsgym kunnen toekomstige ouders worden voorbereid op het ouderschap. Indien stellen beter zijn voorbereid wordt de kans op een echtscheiding kleiner.

Cijfers

Jaarlijks maken ongeveer 70.000 kinderen mee dat hun ouders uit elkaar gaan. Zo’n 16.000 kinderen hebben ernstige last van de gevolgen van de scheiding. Meestal doordat hun ouders in een vechtscheiding raken. Hier moet wat aan gebeuren. Het Platform hoopt met de adviezen een stap in de goede richting te zetten.