“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Beperking gemeenschap van goederen

11 mrt, 2016 | Algemeen, Juridisch
9,5
Klanten vertellen

1317 beoordelingen

Als het aan de overheid ligt wordt de gemeenschap van goederen in de toekomst beperkt. Op dit moment worden alle schulden en bezittingen op één hoop gegooid als er sprake is van een huwelijk. Je trouwt automatisch in gemeenschap van goederen. Alles is vanaf dat moment van jullie samen.

Traditioneel

“Deze vorm past bij een traditioneel huwelijk waarbij de man werkt en de vrouw thuis blijft voor de kinderen en het huishouden”, zo zegt PvdA-kamerlid Jeroen Recourt. Alles samen delen zorgt ervoor dat de vrouw bij een scheiding niet berooid achterblijft. Tegenwoordig hebben veel vrouwen een eigen inkomen en is het, volgens de politici, tijd voor een nieuwe verdeling.

Beperking gemeenschap

De overheid wil voortaan trouwen in beperkte gemeenschap van goederen als standaard gaan aanhouden. Bij een beperkte gemeenschap van goederen vallen schulden en bezittingen van vóór het huwelijk niet onder de gemeenschap, maar blijven privé. Dit staat in een voorstel van PvdA, VVD en D66. Een meerderheid van de kamer is het hiermee eens. Wanneer deze regeling van kracht wordt is nog niet bekend.