“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Onafhankelijke alimentatieberekening

  • Voorkom onnodige discussies, laat de alimentatie berekenen!
  • Voor 130 euro maken wij een officiële berekening.
  • Meer weten? Bij ons kun je terecht voor gratis advies!
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Lees voor

Als jullie uit elkaar gaan moet er veel geregeld worden. Een van  de moeilijkste punten is het maken van afspraken over de alimentatie. Hierover ontstaan de meeste ruzies. Dit omdat jullie allebei tegenstrijdige belangen hebben. De ontvanger vindt het bedrag altijd te laag, de betaler te hoog. Kom je er samen niet uit, dan kun je natuurlijk naar een advocaat stappen om te krijgen waar je recht op hebt. Dit kost echter vaak een hoop geld en gaat ook ten koste van de verstandhouding. Het zou  mooier en een stuk goedkoper zijn als jullie in goed overleg tot een goede afspraak kunnen komen.

Onafhankelijke berekening

Kunnen jullie nog redelijk overleggen, dan nog is het moeilijk om zelf tot een bedrag te komen. Wat moet er wel meegenomen worden, wat niet. Het is behoorlijk complex. Vaak is het dan ook verstandig om dit uit handen te geven en een onafhankelijke berekening volgens de geldende normen te laten maken. Jullie weten dan zeker dat er een eerlijk bedrag wordt afgesproken en er is dan eigenlijk geen reden meer voor discussie.

Alimentatieberekening 130 euro

Onze alimentatiespecialist maakt een onafhankelijke berekening volgens de geldende normen. Dit gaat op dezelfde manier als bij een advocaat. Het grote verschil zit hem in de kosten. Deze liggen bij ons een stuk lager. Voor 130 euro inclusief BTW wordt zowel de kinder- als de partneralimentatie berekend en krijg je een document dat je zo kunt opnemen in het ouderschapsplan.

Wil je een berekening van twee verschillende situaties? Bijvoorbeeld met twee verschillende omgangsregelingen, dan kost de extra berekening 30 euro.

Herberekening

Het is slim om eens in de zoveel tijd de alimentatie opnieuw onder de loep te nemen. Inkomens en omgangsregelingen veranderen. Dit zijn goede redenen om de alimentatie een keer opnieuw te laten berekenen. Dit is dan een herberekening. Bij een herberekening wordt ook rekening gehouden met nieuwe partners en kinderen. De kosten voor een herberekening zijn 145 euro inclusief de BTW.

Benodigde stukken

Wij kunnen alleen een berekening maken als beide partners willen meewerken. Jullie moeten allebei  bereid zijn om jullie stukken toe te sturen. Alleen dan kunnen wij gaan rekenen.

Wil je een overzicht ontvangen van de stukken die nodig zijn voor het maken van de alimentatieberekening, neem dan gerust even contact op.

Goed overleg

Is goed overleg niet meer mogelijk, dan kan je beter een advocaat in de arm nemen. Gaat één van de twee niet akkoord met de gemaakte berekening, ook dan zal er een advocaat nodig zijn om tot goede afspraken te komen. Wil je in contact komen met een goede advocaat bij jou in de buurt, ook dan kunnen wij je verder helpen.

Zelfstandig ondernemer

Is één van jullie zelfstandig ondernemer, dan kunnen wij helaas zelf geen berekening voor jullie maken. Wij kunnen je wel in contact brengen met een specialist op dit gebied.

Meer weten? Wij bellen je graag even terug.

Meer informatie