Afspraken over de omgang met jullie kinderen kun je baseren op co-ouderschap. Wat zijn de voordelen en de nadelen van co-ouderschap? En past co-ouderschap bij jullie?
Lees meerHet afhandelen van de scheiding door een scheidingsbemiddelaar wordt ook wel mediation genoemd. De scheidingsbemiddelaar oftewel mediator helpt jullie om alle zaken rond de echtscheiding goed te regelen zonder onnodige ruzies. Zo kunnen jullie in goed overleg de scheiding regelen, terwijl de verstandhouding goed blijft. De scheidingsbemiddelaar neemt jullie bij de hand en zorgt ervoor dat overal aan wordt gedacht en dat alle op de juiste manier op papier wordt gezet.
Hoe gaat het in z’n werk?
De eerste ontmoeting is een kennismakingsgesprek tussen jullie en de scheidingsbemiddelaar. Het is belangrijk dat jullie allebei een goed gevoel hebben bij degene die jullie gaat helpen. Kiezen jullie voor deze bemiddelaar, dan wordt jullie echtscheiding in kaart gebracht. Dit doet de bemiddelaar door jullie de nodige vragen te stellen over de gezins- en woonsituatie, jullie inkomens, verzekeringen en in sommige gevallen, over jullie onderneming. Op basis van jullie persoonlijke situatie wordt dan een stappenplan opgesteld.

Wat zijn kenmerken van scheidingsbemiddeling?
- Jullie gaan samen om tafel. Er zijn dus altijd twee partijen.
- Die twee partijen zitten samen in een verandering of een conflict.
- De mediator is altijd een onafhankelijke derde.
- Je zoekt samen naar oplossingen voor concrete problemen.
- Er wordt rekening gehouden met jullie emoties.
- Je spreekt af op neutraal terrein (bijvoorbeeld bij de bemiddelaar).
- De bemiddelaar helpt jullie bij het maken van afspraken.
- Je hebt allebei de intentie om je afspraken na te komen.
- Jullie krijgen duidelijke uitleg over wat er komt kijken bij een echtscheiding.
- Je bent ervan verzekerd dat er geen dingen worden afgesproken en vastgelegd, die juridisch gezien helemaal niet kunnen.
Wil je in contact komen met een ervaren scheidingsbemiddelaar of heb je nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze medewerkers. Zij luisteren naar jouw verhaal en adviseren wat in jouw situatie de meest verstandige vervolgstappen zijn.
ma t/m vr 9.00 - 17.15
gebruikelijke belkosten
Wij bellen op werkdagen binnen 60 min. terug
Meer informatie


Bij een echtscheiding is het verplicht om een advocaat in te schakelen. Jullie moeten je wel afvragen of jullie kiezen voor een gezamenlijke advocaat of dat je allebei kiest voor een eigen advocaat.
Lees meer
Als je bij een scheiding tegenover elkaar in de rechtszaal staat, zal één van jullie winnen en de ander verliezen. De kracht van mediation is dat er geen verliezers zijn. Bij mediation probeer je alle zaken die bij een scheiding komen kijken samen te regelen met behulp van een onafhankelijke bemiddelaar: de mediator.
Lees meer
Voor het beëindigen van co-ouderschap is geen wettelijke regeling. Hoe kun je dat de co-ouderschap beëindigen als je er mee wilt stoppen?
Lees meer
Kinderen hebben recht op omgang met beide ouders. Komen ouders er samen niet uit, dan kunnen zij omgangsbegeleiding krijgen. In een omgangshuis hebben ouders onder toezicht contact met hun kinderen.
Lees meer
Een echtscheidingsbemiddelaar is geen therapeut, maar een jurist die verstand heeft van communicatie. De bemiddelaar helpt jullie om samen goede afspraken te maken, waar jullie beiden achter staan.
Lees meer
Het is belangrijk om een advocaat in te schakelen waar je een alle vertrouwen in hebt. Maar hoe vind je die? Ben je op zoek naar een betrokken en goede familierecht advocaat die jou kan helpen bij je scheiding? Wij helpen je graag verder. Dagelijks spreken wij veel...
Lees meer
Lig je in echtscheiding en ben je op zoek naar een goede advocaat in de buurt? Echtscheiding-wijzer.nl is onderdeel van De Nationale Adviesbalie en werkt samen met in echtscheiding gespecialiseerde advocaten door heel Nederland. Vul jouw gegevens in op onderstaand...
Lees meer
Als jullie gaan scheiden, moeten jullie een omgangsregeling voor de kinderen opstellen. Jullie kinderen hebben immers recht op omgang met beide ouders. Hoe ziet een omgangsregeling er in de praktijk uit?
Lees meer