Mijn partner wil van mij scheiden

Je partner heeft je verteld te willen scheiden. Hij of zij zal over die beslissing om te gaan scheiden lang nagedacht hebben. Helaas is aan die situatie weinig te veranderen. Accepteer daarom ook zo snel mogelijk dat je partner wil scheiden, want jij zult nu actie moeten ondernemen. Hoe eerder, hoe beter.

Wat kun je verwachten?

Je zult actie moeten ondernemen, maar welke? Je gaat zeer waarschijnlijk voor de eerste keer scheiden en je weet daarom niet wat je te wachten staat. Zorg dat je een duidelijk beeld krijgt van alle beslissingen die je moet gaan nemen!

Je emoties en negatieve gevoelens zullen met de tijd minder worden, maar spelen nu wel een belangrijke rol. Onderschat dit niet! Daarbij komt dat je er voor je gevoel alleen voor staat. Je familie en vrienden willen je graag helpen, maar kunnen geen antwoord geven op je vragen. Je hebt de hulp nodig van een echtscheidingsspecialist die je meeneemt in de stappen die gezet moeten worden.

Waarom een scheidingsspecialist inschakelen?

De hulp van een scheidingsspecialist is nodig om de concrete punten van de scheiding te regelen. Er moeten afspraken gemaakt worden over je woning, je inboedel, verdeling van de schulden, leningen en pensioen, de omgangsregeling, de kinderalimentatie en eventueel de partneralimentatie. De specialist zal er niet alleen voor zorgen dat alle afspraken op papier komen. Hij of zij zal er ook voor zorgen dat de onderhandelingen die horen bij het maken van al deze afspraken, voor jou tot het beste resultaat leiden. Hij of zij zal opkomen voor jouw rechten.

Wanneer je afspraken maakt op basis van je emoties zul je daar later spijt van krijgen. Een scheidingsspecialist helpt dit voorkomen, omdat hij of zij niet emotioneel betrokken is bij je scheiding. Kortom: als je nu alles goed regelt met de hulp van een echtscheidingsspecialist, ben je in de toekomst beter af omdat er goede afspraken gemaakt zijn.

Vanaf 1 januari 2012 is de Wet aanpassing gemeenschap van goederen van kracht, lees de belangrijkste wijzigingen!
LET OP:

Wat kunnen wij voor jou doen?

Als je onze hulp inschakelt is het eerste wat wij doen telefonisch jouw persoonlijke situatie doornemen. Aan de hand van die situatie geven wij advies en geven we antwoord op je vragen. Als je dat wenst, kunnen we je ook vrijblijvend in contact brengen met een specialist bij jou in de buurt.

Deze specialist zal tijdens het scheidingsproces opkomen voor jouw rechten en wensen. Daarnaast helpt hij of zij je door deze moeilijke tijd heen, zodat je positief de toekomst kunt ingaan.

Wil je dat we je verder helpen? Vul dan het formulier in, of vraag ons je terug te bellen.
Terugbellen doen we binnen 30 minuten, of wanneer het jou het beste uitkomt.
LET OP:

Direct hulp nodig?
 

088-6002801

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!