In principe moet je met elkaar overleggen wie van jullie na de scheiding in het huurhuis mag blijven wonen. Als je daar samen niet uitkomt, bepaalt de rechter wie mag blijven.
Lees meerJe partner heeft je verteld te willen scheiden. Misschien heb je het aan zien komen of misschien kwam dit als donderslag bij heldere hemel. Jouw partner heeft ongetwijfeld lang nagedacht over dit besluit. Waarschijnlijk is hier niets aan te veranderen. Natuurlijk schrik je en ben je boos of verdrietig, maar probeer deze boodschap zo snel mogelijk te accepteren. Er zal namelijk veel geregeld moeten worden. Je zult actie moeten ondernemen. Hoe eerder, hoe beter.
Wat kun je verwachten?
Er moet veel geregeld worden. Maar wat moet je wel doen en wat niet? De kans is groot dat je dit nog nooit eerder bij de hand hebt gehad en dat je eigenlijk niet goed weet wat je te wachten staat. Dit zorgt voor veel stress en onzekerheid. Zorg dat je een duidelijk beeld krijgt van alle beslissingen die je moet gaan nemen. Dat scheelt een hoop en geeft overzicht.
Natuurlijk spelen je emoties een belangrijke rol en ben je kwaad of teleurgesteld. Deze gevoelens zullen met de tijd minder worden. Maar onderschat dit niet! Familie en vrienden willen je graag helpen, maar kunnen je vragen meestal niet beantwoorden. Dit kan ervoor zorgen dat je het gevoel krijgt dat je er alleen voor staat. Het is verstandig om de hulp in te schakelen van een echtscheidingsspecialist. Deze kan al je vragen beantwoorden en neemt je bij de hand in alle stappen die gezet moeten worden.
Waarom een scheidingsspecialist inschakelen?
Er moet veel geregeld worden. Zo moeten er afspraken komen over je woning, je inboedel, verdeling van de schulden, leningen en pensioenen, de omgangsregeling, de kinderalimentatie en eventueel de partneralimentatie. Een echtscheidingsspecialist kan ervoor zorgen dat overal aan gedacht wordt. Daarnaast zorgt de specialist er voor dat alle afspraken op papier komen. Hij of zij zal er ook voor zorgen dat de onderhandelingen die horen bij het maken van al deze afspraken, voor jou tot het beste resultaat leiden. Hij of zij zal opkomen voor jouw rechten.
Als je afspraken maakt op basis van je emoties zul je daar later spijt van krijgen. Een scheidingsspecialist helpt je om dit te voorkomen, omdat hij of zij niet emotioneel betrokken is bij je scheiding. Kortom: als je nu alles goed regelt met de hulp van een echtscheidingsspecialist, ben je in de toekomst beter af.
Wat kunnen wij voor jou doen?
Ten eerste kun je met al je vragen over jouw scheiding bij ons terecht. Wij luisteren naar je verhaal en geven je gratis advies waar je mee verder kunt. Wil jij graag een specialist inschakelen om je te helpen, dan brengen wij jou vrijblijvend in contact met de juiste persoon bij jou in de buurt.
Deze specialist zal tijdens het scheidingsproces opkomen voor jouw rechten en wensen. Daarnaast helpt hij of zij je door deze moeilijke tijd heen, zodat je positief de toekomst kunt ingaan.
Terugbellen doen we binnen 30 minuten, of wanneer het jou het beste uitkomt.
ma t/m vr 9.00 - 17.15
gebruikelijke belkosten
Wij bellen op werkdagen binnen 60 min. terug
Meer informatie


Bij een scheiding moeten ook de schulden en leningen verdeeld worden. Wie is aansprakelijk voor welke schulden of leningen? Wat zijn de verschillen bij gemeenschap van goederen en huwelijkse voorwaarden?
Lees meer
Scheiden en de bezittingen verdelen is een hele klus. Heeft een van jullie een eigen bedrijf, dan zitten er nog wat meer haken en ogen aan.
Lees meer
Hoe zit het met alimentatie? Als je gaat scheiden hoef je je niet meer aan de wettelijke regels van het huwelijk te houden. Er is echter één uitzondering: de onderhoudsverplichting of alimentatieplicht.
Lees meer
Voor het beëindigen van co-ouderschap is geen wettelijke regeling. Hoe kun je dat de co-ouderschap beëindigen als je er mee wilt stoppen?
Lees meer
Kinderen hebben recht op omgang met beide ouders. Komen ouders er samen niet uit, dan kunnen zij omgangsbegeleiding krijgen. In een omgangshuis hebben ouders onder toezicht contact met hun kinderen.
Lees meer
Elk jaar worden de alimentatiebedragen aangepast omdat de prijzen en lonen jaarlijks stijgen door inflatie. Op de automatische aanpassing van de alimentatiebedragen bestaat wel een aantal uitzonderingen.
Lees meer
Na een scheiding kan er aan beide kanten heel wat veranderen. Inkomens wijzigen, er komen nieuwe partners, de omgangsregeling wordt aangepast. Al deze wijzigingen kunnen ook invloed hebben op de hoogte van de alimentatie. Misschien is er een verlaging of juist een...
Lees meer
Als je partner van je wilt scheiden, is het verstandig om hulp te zoeken. Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met een professionele echtscheidingsdeskundige. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op en helpen je de juiste stappen te nemen...
Lees meer
Als je in goed overleg uit elkaar wilt gaan, kunnen wij je daarbij helpen. Vul onderstaand formulier in en kom in en wij nemen zo snel mogelijk telefonisch contact met je op om je persoonlijke situatie door te nemen. Daarnaast geven we je antwoord op je eerste vragen....
Lees meer
Als jullie uit elkaar gaan moet er veel geregeld worden. Een van de moeilijkste punten is het maken van afspraken over de alimentatie. Hierover ontstaan de meeste ruzies. Dit omdat jullie allebei tegenstrijdige belangen hebben. De ontvanger vindt het bedrag altijd te...
Lees meer
Als jullie gaan scheiden, moeten jullie een omgangsregeling voor de kinderen opstellen. Jullie kinderen hebben immers recht op omgang met beide ouders. Hoe ziet een omgangsregeling er in de praktijk uit?
Lees meer
Wil je scheiden of heb je te horen gekregen dat jouw partner er een punt achter wil zetten? Dan is het verstandig om hulp te zoeken. Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met een professionele echtscheidingsdeskundige. Wij nemen dan zo snel mogelijk...
Lees meer