tijdelijk ouderdomspensioen

Heb jij je zaken zo geregeld dat je nog voor je 65e met pensioen gaat? Dan krijg je meestal bovenop je ouderdomspensioen ook een tijdelijk ouderdomspensioen. Hiermee vang je het gemis aan AOW op. AOW krijg je immers pas vanaf je 65e. Het tijdelijk overbruggingspensioen compenseert vaak ook de hogere belasting die je tot je 65e betaalt. Het is dus een extra pensioen naast je gewone ouderdomspensioen.

Het tijdelijke pensioen gaat in vanaf de dag dat je met pensioen gaat tot uiterlijk je 65e. Vanaf dat moment krijg je immers ook AOW en betaal je minder premie volksverzekeringen. Daardoor kan het overbruggingspensioen vervallen. Voor het tijdelijk overbruggingspensioen geldt soms een kortere opbouwperiode, bijvoorbeeld de tien of twintig jaar voorafgaand aan je pensioendatum.

Direct hulp nodig?
 

0900 4455600

(40 cent per minuut)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!