ouderlijke verantwoordelijkheid

Ouderlijke verantwoordelijkheid is het recht en de plicht om te zorgen voor het kind en het vermogen van dat kind. Dit houdt in dat aan het kind onderdak, voedsel en kleding moet worden verschaft en dat voor zijn opvoeding moet worden gezorgd. Dit betekent tevens dat de personen die de ouderlijke verantwoordelijkheid voor het kind dragen, belast zijn met de zorg voor het vermogen waarover het kind eventueel beschikt. Bovendien zijn ze gerechtigd het kind in alle wettelijke aangelegenheden te vertegenwoordigen. 

De personen die de ouderlijke verantwoordelijkheid dragen zijn meestal de ouders. Als de ouders echter overlijden of niet langer voor hun kind kunnen of mogen zorgen, kan een voogd worden aangewezen om het kind te vertegenwoordigen. De voogd kan een familielid, een derde persoon of een instelling zijn.

Direct hulp nodig?
 

0900 4455600

(40 cent per minuut)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!