mediation

Mediation is het gezamenlijk oplossen van een geschil met de hulp van een neutrale conflictbemiddelaar: de mediator. Voor vrijwel elk geschil is een oplossing die aanvaardbaar is voor de betrokken partijen.

Voordeel

Het voordeel van mediation bij een echtscheiding is dat er veel meer creatieve oplossingen mogelijk zijn dan in een juridische procedure. Er wordt niet gestreden om de juridische standpunten, maar gesproken over de belangen van beide (ex-)partners. Het is sneller en goedkoper, terwijl de relatie tussen partners niet onnodig wordt beschadigd. Het bereiken van een gezamenlijke oplossing zorgt voor een win-winsituatie.

Mediation is laagdrempelig en vindt plaats op basis van vrijwilligheid en vertrouwelijkheid. Het is een informele en flexibele procedure waarin partijen zich actief opstellen.

Direct hulp nodig?
 

0900 4455600

(40 cent per minuut)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!