geregistreerd partnerschap

Het geregistreerd partnerschap is een samenlevingsvorm die nagenoeg dezelfde wettelijke status heeft als het huwelijk. Een man en een vrouw, twee mannen of twee vrouwen kunnen samen een geregistreerd partnerschap aangaan en deze samenlevingsvorm bij de burgerlijke stand laten registreren.

Een geregistreerd partnerschap heeft voor eigendom en schuld hetzelfde gevolg als het huwelijk. Als er niets geregeld wordt, behoren zowel schulden als bezittingen aan beide partners toe. Wil je wel een regeling voor schulden en bezittingen? Laat dan partnerschapsvoorwaarden opstellen door een notaris.

Verschillen geregistreerd partnerschap en huwelijk

Bij een partnerschapsregistratie ontstaat niet vanzelf de familierechterlijke band van de vader met de kinderen uit die relatie. De vader zal, als hij dat wil, zelf gezamenlijk gezag over het kind moeten aanvragen. Anders dan bij het huwelijk kan men, als dit mogelijk is, in goede harmonie het partnerschap beëindigen zonder tussenkomst van een rechter.

Direct hulp nodig?
 

088-6002801

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!