echtscheidingsbeschikking

Heeft de rechter van de Arrondissementsrechtbank uitspraak gedaan over de echtscheiding? De advocaat gaat dan met de beschikking van die uitspraak naar de gemeente waar het huwelijk gesloten is. Hij vraagt de ambtenaar van de burgerlijke stand de echtscheidingsbeschikking in te schrijven in de registers van de burgerlijke stand. De datum van inschrijving is de datum waarop het huwelijk is ontbonden. 

De ambtenaar van de burgerlijke stand maakt op de huwelijksakte melding van de echtscheiding. Van deze akte kun je een afschrift opvragen bij de gemeente. De huwelijksakte met de vermelding van echtscheiding is het bewijs van echtscheiding.     

De echtscheidingsbeschikking is overigens zes maanden geldig. Dat betekent dat de beschikking binnen die periode moet worden geregistreerd. Na zes maanden is de echtscheidingsbeschikking verlopen en blijft je huwelijk in stand.

Direct hulp nodig?
 

0900 4455600

(40 cent per minuut)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!