combinatiekorting

Combinatiekorting is een term van de Belastingdienst. We betalen allemaal belasting over ons bruto-inkomen. Soms is het bruto-inkomen dat je opgeeft voor de belastingen lager dan je werkelijke bruto-inkomen. Dat komt omdat je allerlei aftrekposten hebt. Een van die aftrekposten is de combinatiekorting.

Wanneer kom ik in aanmerking voor de combinatiekorting?

Je komt in aanmerking voor de combinatiekorting als je aan de volgende twee voorwaarden voldoet:

  1. Je hebt betaald werk waarvoor je meer dan € 4619,- ontvangt, of je komt in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek (bij winst uit één of meer ondernemingen).
  2. Er behoort een kind tot je huishouden dat op 1 januari van dit jaar nog geen 12 jaar was. Bovendien staat het kind minimaal 6 maanden per jaar ingeschreven op je woonadres.

Heb je een (ex-)partner die ook aan de hiervoor beschreven voorwaarden voldoet? Jullie hebben dan beiden recht op de combinatiekorting. Ook co-ouderswaarbij het kind de helft van de tijd bij de ene ouder in huis woont en de helft van de tijd bij de ander, kunnen beiden in aanmerking komen voor de combinatiekorting. Als je op 1 januari van het belastingjaar 65 jaar of ouder bent, is de combinatiekorting maximaal € 823,- op jaarbasis.

Direct hulp nodig?
 

0900 4455600

(40 cent per minuut)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!