Privacy verklaring alimentatieberekeningen

De Nationale AdviesBalie kan je verder helpen met juridische problemen. Wij geven je vrijblijvend advies, maar kunnen daarnaast ook andere hulp bieden. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een berekening of herberekening maken van de partner- en of kinderalimentatie. Om zo’n berekening te kunnen maken hebben wij een aantal gegevens van je nodig. Hierbij gaat het om persoonlijke informatie die vooral te maken heeft met jouw financiële situatie. Wij beseffen ons dat dit gevoelige informatie is en wij zullen jouw gegevens dan ook zo zorgvuldig mogelijk behandelen. In deze privacy verklaring kun je lezen hoe wij omgaan met de gegevens die wij verzamelen voor het maken van de alimentatieberekeningen. Wij beschrijven hoe wij de gegevens verzamelen, hoe deze worden opgeslagen, waarvoor ze worden gebruikt en hoe lang we deze informatie bewaren. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten.

01 De Nationale AdviesBalie

De privacy verklaring die je nu aan het lezen bent is van de Nationale AdviesBalie. Wij zijn een juridisch adviesbureau dat je advies kan geven bij juridische problemen. Daarnaast kunnen wij een alimentatieberekening voor je maken.

Om jou te kunnen voorzien van goed advies hebben we bepaalde gegevens van je nodig. Het is voor jou goed om te weten wat hier mee gedaan wordt. Daarover gaat deze verklaring.

Heb jij vragen of opmerkingen over het gebruik van jouw gegevens, neem dan gerust contact met ons op!

De Nationale AdviesBalie
Oude Apeldoornseweg 41-45
7333NR Apeldoorn
055-5395655
info@nab.nl
KVK NR. 34222867 

02 Welke gegevens verzamelen wij?

Om een goede berekening van de alimentatie te kunnen maken hebben wij een aantal persoonsgegevens en een aantal financiële gegevens van je nodig. De persoonsgegevens gebruiken we om contact met je op te nemen. Daarnaast zijn de leeftijden van de kinderen en de omgangsregeling belangrijke aspecten in de alimentatieberekening. De financiële gegevens zijn nodig bij het maken van de berekening. De gegevens lever je bij ons aan via de mail of de post. Het gaat om de volgende gegevens van zowel jou als van de ex:

  • Naam;
  • Telefoonnummer;
  • E-mailadres;
  • Adresgegevens
  • Geboortedatum
  • Gegevens nieuwe partner (naam, geboortedatum)
  • Gegevens kinderen van alle betrokken personen (naam, geboortedatum, bij wie ingeschreven)
  • Drie recente loonstroken (ook van nieuwe partners)
  • Jaaropgaven werkgever van vorig jaar (ook van nieuwe partners)
  • IB-aangifte
  • Alimentatie voor kinderen
  • Type relatie
  • Premie ziektekosten (ook van nieuwe partner)
  • Vermogen (ook van nieuwe partner)
  • Woonlasten, gegevens hypotheek en WOZ
  • Premies lijfrente
  • Premies ziekte en/of arbeidsongeschiktheid
  • Kinderopvangkosten
  • Kindgebondenbudget
  • Aflossing schulden
  • Omgangsregeling
  • Huidige alimentatie
  • Een eventuele toelichting

03 Waar gebruiken wij deze gegevens voor?

De gegevens die wij van je nodig hebben gebruiken wij alleen voor het maken van een alimentatieberekening. Alle stukken worden door onze afdeling boekhouding verzameld, geprint en opgenomen in een dossier. Dit dossier gaat vervolgens naar onze alimentatiedeskundige, Zij gaat hiermee aan het rekenen. Om dit te doen voert zij de gegevens in in ons berekensysteem (Split-online). Hier zal een officiële berekening uit komen. Deze zal zij zowel met jou als met de ex delen. Dit gaat per mail. Gaat het alleen om een draagkrachtberekening, dan wordt de uitkomst alleen naar jou gestuurd en zijn er minder gegevens nodig. Zijn er hierna nog vragen, dan kan onze alimentatiedeskundige de gegevens nog bekijken om deze te kunnen beantwoorden. 

04 Wie ontvangen jouw gegevens?

Als je jouw gegevens bij ons achterlaat worden deze door een aantal partijen verwerkt en beheerd. Hier staan alle partijen op een rij:

De Nationale AdviesBalie:

Vul je een formulier in op onze website, dan komt dit binnen in ons LMS-systeem (klantensysteem). Hier worden de gegevens opgeslagen en behandeld door onze medewerkers. Benader je ons via de chat, app of social media, dan heb je direct contact met een van onze medewerkers. Is er verdere hulp nodig, dan noteren zij jouw gegevens in ons systeem. Besluit je om via ons een alimentatieberekening te maken, dan komen jou stukken terecht bij onze afdeling boekhouding. Zij verzamelen alles en maken hier een dossier van. Vervolgens gaat jouw dossier naar de alimentatiedeskundige die ermee aan de slag gaat.

Split-online

Voor het maken van de alimentatieberekeningen maken wij gebruik van het programma Split-online. Dit is een van de meest gebruikte alimentatieberekenprogramma’s. Hier worden jouw gegevens ingevoerd.

Hetzner:

Onze sites en e-mail worden gehost door Hetzner. Als jij contact opneemt via een van onze formulieren, dan worden deze gegevens opgeslagen op de servers van Hetzner.

05 Opslagperiode

Laat je bij ons je gegevens achter, dan zullen we deze bewaren. Maar nooit langer dan nodig voor het uitvoeren van onze activiteiten, tenzij we jouw gegevens van de wet langer moeten bewaren.

Aanvraagformulier of terugbelverzoek:

Doe je bij ons een aanvraag voor advies of vul je een terugbelverzoek in, dan komen jouw gegevens in ons systeem te staan. Wij bewaren deze gegevens één jaar, zodat we jouw gegevens er altijd weer bij kunnen zoeken als dit nodig is. Hierna worden alle gegevens verwijderd. Word je via de chat/app of via social media in contact gebracht met één van onze specialisten, dan geldt hetzelfde.

Alimentatieberekeningen:

De stukken die wij van je ontvangen voor het maken van een alimentatieberekening zullen wij nog drie maanden bewaren. Dit geeft jou de tijd om de berekening rustig te bekijken en nog eventuele vragen te stellen. Na deze drie maanden worden de door jou ingezonden stukken uit de mail verwijderd en op papier vernietigd. In Split-online wordt de berekening op dat moment ook verwijderd. Het duurt vervolgens nog 30 dagen voor de berekening definitief is verdwenen uit dit systeem.  

06 Beveiliging

De gegevens die wij van jou krijgen zijn vertrouwelijk. Wij gaan hier dan ook zo zorgvuldig mogelijk mee om. Daarom hebben wij ook de nodige beveiligingsmaatregelen getroffen zowel op technisch als organisatorisch gebied.

Zo worden jouw persoonsgegevens beheerd in goed beveiligde systemen en software, die allemaal beveiligd zijn met een wachtwoord. De ruimtes waar je gegevens worden opgeslagen zijn beveiligd en onze websites zijn beveiligd met het SSL-certificaat. Dit kun je zien door het slotje voor onze URL in je browser. Informatie op papier wordt na de gestelde tijd vernietigd en gaat door de papierversnipperaar. 

07 Verplichte gegevens

De Nationale AdviesBalie verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang. Dit betekent dat wij zonder jouw gegevens weinig voor je kunnen doen. Op de formulieren op onze sites moet je dan ook een aantal gegevens verplicht invullen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Dan kan dit alleen als je je mailadres achterlaat. Wil je dat we je bellen voor telefonisch advies, dan hebben we wel je telefoonnummer nodig. Wil je dat wij een berekening maken, dan zullen wij de nodige financiële gegevens van je nodig hebben. Wij letten erop dat wij de minimale benodigde gegevens van je vragen. Wil je deze niet achterlaten, dan kunnen we je verder niet helpen.

Is het wettelijk vereist, dan behoudt De Nationale AdviesBalie zich het recht de gegevens te openbaren. Dit bijvoorbeeld om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces. Ook hierbij zullen wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk respecteren. 

08 Jouw rechten

Natuurlijk heb jij ook bepaalde rechten. Hier al jouw rechten op een rijtje.

Recht op inzage:

Je hebt altijd het recht om jouw gegevens die hier zijn vastgelegd bij ons op te vragen. Dit kun je doen door ons te mailen of te bellen. Wij sturen je dan een overzichtje van jouw gegevens.

Recht op rectificatie:

Klopt er iets in jouw gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Dan heb je het recht op rectificatie. Wil je iets laten aanpassen, dan kun je het aan ons laten weten. Dan kan dat via de daarvoor bestemde URL onderaan de nieuwsbrief.

Wissen van gegevens:

Wil je niet dat jouw gegevens in ons systeem blijven staan, dan kun je dit bij ons aangeven. Wij zorgen dan dat jouw gegevens worden gewist.

Overdracht:

Heb jij gegevens nodig die bij ons staan opgeslagen en heb je deze nodig bij de overstap naar een andere partij of dienst, dan heb je recht op overdracht. Wij kunnen dan al jouw gegevens overdragen aan de andere partij.

Stop gegevensgebruik:

Wil je niet dat De Nationale AdviesBalie jouw gegevens gebruikt? Dan heb je het recht op het stoppen van het gebruik van jouw persoonsgegevens.

Klacht:

Ben jij van mening dat De Nationale AdviesBalie niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat? Dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens. Dit kan via deze link (link).

Wil je gebruik maken van één van deze rechten, dan kan dit via info@nab.nl. Wij hebben dan wel een kopie van jouw identiteitsbewijs nodig. Hierbij kun je de pasfoto, het id-bewijsnummer en het BSN onleesbaar maken. Wij proberen binnen een week op jouw verzoek te reageren.

09 Wijziging van deze verklaring

De Nationale AdviesBalie behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Wij raden u aan deze privacyverklaring regelmatig te raadplegen, zodat u altijd van de inhoud van de privacyverklaring op de hoogte bent.

Hopelijk is met deze privacy verklaring alles duidelijk. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust even contact met ons op.

De Nationale AdviesBalie
Oude Apeldoornseweg 41-45
7333NR Apeldoorn
055-5395655
info@nab.nl
KVK NR. 34222867

Direct hulp nodig?
 

0900 4455600

(40 cent per minuut)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!