“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Vallei Advocaten & Mediators

Vallei Advocaten & Mediators is een specialistisch kantoor dat gevestigd is in Ede. Het kantoor behartigt de belangen van zowel zakelijke als particuliere cliënten op het gebied van arbeidsrecht, ondernemingsrecht, bestuursrecht, ICT-recht en personen- en familierecht. Onze ervaren advocaten zijn allen gespecialiseerd in een specifiek rechtsgebied, waardoor zij actuele en specialistische kennis hebben over het rechtsgebied.

Vier van onze advocaten zijn bovendien mediator. Zij kunnen niet alleen zelfstandig een mediationtraject uitvoeren, ook kunnen zij u bijstaan in een mediation of u adviseren rond het inzetten van mediation.

Het kantoor kenmerkt zich als laagdrempelig en toegankelijk. Onze advocaten gebruiken geen ingewikkelde termen en leggen u een plan van aanpak voor. Vooraf worden duidelijke afspraken gemaakt, zodat we van elkaar weten waar we aan toe zijn.

Arbeidsrecht:

Een dienstverband begint met het maken van afspraken, bij voorkeur in de vorm van een arbeidsovereenkomst. Deze afspraken zijn erg belangrijk. Welk loon is afgesproken, voor welke uren en voor welke functie? Na het maken van deze afspraken kunnen er ontwikkelingen zijn waardoor de afspraken veranderen of niet meer goed passen. De afspraken moeten in dat geval worden aangepast of misschien moet de arbeidsovereenkomst wel tot een einde komen.
Welke gevolgen heeft een (langdurige) arbeidsongeschiktheid voor een dienstverband? Kunt u uw vertrekkende werknemer houden aan een concurrentiebeding? In welke gevallen mag een werknemer (zonder toestemming) een eigen onderneming drijven naast de werkzaamheden in loondienst bij uw onderneming? En wat gebeurt er met de arbeidsovereenkomsten bij een bedrijfsovername? Een kleine greep uit de vragen waar u tegenaan kunt lopen tijdens een dienstverband. In het ene geval is direct ingrijpen met een juridische procedure noodzakelijk, in het andere geval ligt een waarschuwing dan wel een gesprek meer voor de hand. In het laatste geval kan mediaton tussen werknemer en werkgever een optie zijn.
Samen met u maken we een analyse van de kwestie en mogelijkheden. Het is zaak om te zoeken naar de meest efficiënte oplossing waarbij uw belangen worden veiliggesteld.

Ondernemingsrecht:

Heeft u een eigen onderneming en bent u klaar voor een volgende stap? Is een overname een aantrekkelijke optie, wellicht een fusie of een verkoop? Waar loopt u in dat geval tegenaan en wat moet er juridisch geregeld worden? Onze advocaten helpen u met uw keuzes, geven duidelijk advies en geven samen met u vorm aan de bijbehorende overeenkomsten.
Binnen het ondernemingsrecht wordt overigens ook regelmatig gebruik gemaakt van mediation. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat er een (dreigend) geschil is tussen twee compagnons of als er sprake is van een discussie over de waarde van aandelen.

Personen- en familierecht:

Bovendien heeft Vallei Advocaten & Mediators meerdere specialisten op het gebied van personen- en familierecht alsook erfrecht. Zij behartigen daarbij de belangen van ondernemers en particulieren in geval van echtscheiding, verbreking samenleving, alimentatie, omgang, verdeling (van nalatenschappen) alsook afwikkeling van huwelijkse voorwaarden. Daarbij geldt dat er sprake is van maatwerk. Vooral bij ondernemers spelen er meerdere belangen waarnaar secuur gekeken moet worden. Onze specialisten letten daarop en geven u gedegen en duidelijk advies over uw rechtspositie c.q. uw rechten en verplichtingen.

Rechtsgebieden particulier:

  • Arbeidsrecht
  • ICT-recht
  • Mediation
  • Personen- en Familierecht

Rechtsgebieden zakelijk:

  • Arbeidsrecht
  • ICT-recht
  • Mediation
  • Ondernemingsrecht
  • Personen- en Familierecht

Neem contact op met Vallei Advocaten & Mediators

Onze intakebalie staat je graag te woord voor juridische vragen of het maken van een afspraak met advocatenkantoor Vallei Advocaten & Mediators. Wij zijn bereikbaar op 088-6002826.

Wij zijn tevens bereikbaar via onderstaand contactformulier. Je kunt hierop aangeven wanneer je door ons wil worden teruggebeld.

Jan willem mouthaan
Jan-Willem Mouthaan

Jan-Willem Mouthaan denkt graag mee in contractrechtelijke vraagstukken, met name op het gebied van ICT- en privacyrecht. Jan-Willem Mouthaan denkt vanuit de onderneming van de

Bekijk profiel